Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A_Capella Szőlőbirtok

2021. 11. 17. 18:12:18

Megköszönve  vendégeinknek a részvételt,  egy hangulatos estét tölthettünk együtt. A jó hangulathoz hozzájárult  Szurok mester pikáns fűszerezésű tócsni alapú brassói aprópecsenyéje, az a’Capella Szőlőbirtok nagyszerű borai és nem utolsó sorban maga a Toscanában játszódó romantikus film.

 

KultMoziban a pikáns fűszerezésű, tócsni alapú brassói aprópecsenye KultMoziban az a'Capella Szőlőbirtok borai

2021. 11. 07. 09:04:30

a’Capella: Ábrahámhegyre hangszerelve, Viniczai Sándor írása

A Badacsonyi borvidéken 2,5-3 hektár, lássuk be, nem kiemelkedő nagyság, de kiváló lehetőség megmutatni a szőlőt termő területet – szép szóval a terroire-t –, s a borász tudását. Ebben pedig Dunai János nem ismer kompromisszumot. Szorgalmasan tanulja a dűlőket, a fajtákat, a saját ültetvényeit. A szakma nagy öregjei szerint ez soha véget nem érő folyamat. Remélem, ő is generációs kérdést fog belőle csinálni.

 

Dunai János a'Capella Szőlőbirtok

2020. 12. 20. 09:28:25

A Badacsony névre keresztelt sorozat egyik jellegzetes fajtája, melyet 1951-ben Pécsett Király Ferenc nemesített az ezerjó és bouvier keresztezésével. Allami elismerésére csak 1994-ben került sor. Hivatalos elfogadásért, életben tartásáért, egyedülálló értékeinek megőrzéséért és kiemeléséért Szeremley Huba tett jelentős lépéseket.

 

Zeus hazai keresztezésű szőlőfajta Zeus hazai keresztezésű szőlőfajta

2020. 05. 25. 21:32:27

Dunai János egyszerre érzékeny és nagyon precíz ember. Alapszakmáit tekintve szőlész-borász szakmérnök, eredetileg villamosmérnök és zenész, egyébként hangmérnök, de ilyen képzés az ő idejében nem volt Magyarországon. A borászat számára az A'Capella név (ami eredetileg hangszeres kíséret nélküli kórusművet jelent) utal a borász múltjára, illetve az Ábrahámhegy településkép részéhez szervesen tartozó kápolnákra, de szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét is, és egyben kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő borműhelyt teremtsenek.

 

Dunai János

 

„Zenei és televíziós stúdiókban dolgozva, az ezredforduló környékén fogalmazódott meg bennem először a kétely, hogy vajon akarok-e teljes mértékben alkalmazkodni a leginkább anyagi érdekek mozgatta minőségi megalkuvásokhoz. Ez irányította aztán az érdeklődésemet más, igazabb értékközvetítő, értékteremtő közeg felkutatása felé” – emlékezik a fordulatra a borász.

Az Ábrahámhegy talaja és klímája értő kezekben jó savgerincet, markáns, férfias borokat ad. Dunai János kiválóan hangszereli az adottságokat. Kedveli a kishordós érlelést, de ha kell, a tartályokat is bevonja a borkészítésbe. Fő fajtái a olaszrizling, rajnai rizling, majd a zeus és a pinot blanc, de karakteres rozét és kékfrankosból hosszan érlelt vörösbort is készít.

A birtok a 2011-es indulás óta mindössze másfél hektár. Nem a hangerőn múlik az összhangzat

Forrás elitbor.hu

2020. 05. 10. 18:24:33

Immár hagyomány, hogy a Nagykóstolókat szervező Winelovers a kóstolót megelőző borteszt során kiválasztja a 10 legjobb olasz- és 10 legjobb rajnai rizlinget.

 

A'Capelle Szőlőbirtok Olaszrizling bora a 10 legjobb között

2020. 03. 04. 00:00:00

Február utolsó napján tizedik alkalommal mutatkozott be a Badacsonyi Borvidék a szakmai és nagyközönségnek a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében. Összesen 33 borászat és 10 turisztikai szolgáltató hozta el és mutatta be kínálatát.

 

Badacsony, így az A'Capella Szőlőbirtok is a New Yorkban

2019. 05. 10. 19:58:41

Jól sikerült a nőnapi a'Capella borvacsora a KultPincében! Köszönet a házigazdáknak, Szurok Gábor séfnek, Nádas Zsófia zseniális fotósorozatainak, az Olasz rizlingnek, Rajnai rizlingnek, az Iniciálénak és a borász (alias hangmérnök) különleges hangfelvételeinek.

 

A'Capella Szőlőbirtok, borkóstoló a KultPincében

 
 
2011. 11. 17. 00:00:00