Ahogy a disznósajt nálunk készül

Gyártó cikkszám: disznosajt-1
Elérhetőség: Információ

Disznósajt, hurka alapanyag főzése az abalében.

Az abalébe kerülnek a belsőségek ( máj, szív, tüdő lép, vese…), kisebb húsdarabok, a nyers szalonna egy része, a disznófej,. Az abalébe kerül még a tokaszalonna is további finomság készítése céljából. A magas hőmérsékleten puhára főzött alapanyagokból készül a disznótoros májas hurka, a zsemlés véres hurka, a fokhagymás, paprikás abált szalonna és természetesen a most bemutatásra kerülő disznósajt készítés is.

Kívánságlistára teszem
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Ahogy a disznósajt nálunk készül
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

A disznósajt hozzávalói:

Fejhús, szív, nyelv, bőrke, fül vese

A disznósajt fűszerei:

Fokhagyma, őrölt bors, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, só

Ahogy az alábbi képeken és videón is látszik, a csíkokra felszeletelt hozzávalókhoz hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, de figyelembe kell venni, hogy a főzés során a sajt veszít a fűszerezettségéből. A fűszerek jó elkeverhetősége érdekében egy kevés abalével hígítjuk a tölteléket. A kóstolások és a megfelelő összekeveréseket követően jöhet a már megtisztított és az egyik végén elvarrt nyílású disznógyomor, amelyet degeszre tömjük a kész töltelékkel, majd a másik végét is szakszerűen elvarrjuk. Ahogy kész a disznósajt, akkor mehet vissza az abalébe és lassan kb. 70 C. fokon főzzük hozzávetőleg 1/2 órát, . Ezt követően kivesszük az abaléből, tálcára tesszük és vastag tűvel jól megszurkáljuk a sajtot, ezt követően jöhet a sajtprés vagy ha az nincs csak egy egyszerű lesúlyozás is megteszi. Mivel az így elkészített disznósajt tartósítószert nem tartalmaz, ezért viszonylag rövid időn belül el kell fogyasztani. Az eltarthatóságot nagyban megkönnyíti és meghosszabítja, amennyiben füstre tesszük a sajtot, a füstölés után már hűvös helyen tárolva tovább eltarthatóvá válik a disznósajt  Az már csak a mi véleményük, hogy a füstölt disznósajt adja azt a hagyományos .ízvilágot amilyen apáink korában volt.

Disznósajt fűszerezése

 

Ahogy a disznósajt nálunk készül, galéria >>

 

Disznósajt bekeverése

 

Disznósajt töltése

Disznósajt fogyasztásra készen

Disznósajt fogyasztásra készen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Facebook kommentek