Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

KultPince portál és bor webshop

KultPince rendezvényhelyszín ajánlatai és a Monor OEM borok a monoriborbolt.hu kínálatában

A 2018-as volt az első év, amikor elindulhatott a Monor, Monori oltalom alatt álló eredetmegjelölésű borok szélesebb körben történő készítése. Mint azt már hírül adtuk az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) hagyott jóvá a monori régióban termelt borok számára. A bizottság jóváhagyása a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra, és az azokból készült küvékre érvényes. A bort a monori borrégióhoz tartozó területeken termelt szőlőből állíthatják elő. A monori szőlők termőterülete a Gödöllő-Monori-dombság nagytájon, a Cserhát hegység délnyugati szegélyén elhelyezkedő dombvonulaton, átlagosan 200 méter tengerszint feletti magasságban fekszik.

A monori szőlősgazdák egyénileg és összefogásban is dolgoztak azon, hogy már a jog érvénybelépésének évében  készüljenek Monori OEM borok.

A 2018-as évben  Monori OEM közösségi bort készített a Lukácsy pince,  KerBor Kft,  Tápió-Vin Kft, Aranyi Sándor, Bóka János, Czégény Gábor, Csúzi családi pincészet, Kovács Endre pincészete és a KultPince. A bor elkészítéséhez technológiai hátteret a Tápió-Vin Kft biztosította, a borászati szaktanácsadó Répás László volt.

A borok megfelelő szintű bevezetésére, bemutatására és értékesítésére önálló grafikust és marketingest alkalmazott a társaság.

A KultPince csapata fontosnak tartja, hogy bor webáruházával, portáljával is hozzájáruljon a Monori OEM minőségi borok népszerűsítéséhez és a monori pincészetek bemutatásához. Hiszünk abban, hogy a egyéni pincék borai mellett helye van a közösségi minőségi bor készítésének is. Ez az a borkészítési forma ahol releváns mennyiségű szőlő, anyagi forrás, technológia és szaktudás és nem utolsó sorban marketing eszköz adódik össze és biztosíthatja a Monori OEM borok sikeres piacra lépését. A közösségi bor sikeres bevezetése mindenképpen pozitívan fog hatni az egyéni pincészetek borértékesítésére, így tovább öregbíti a Gödöllő-Monori-dombság és azon belül a Monori Pincefalu hírnevét.

Boraink könnyebb elérhetősége és folyamatos értékesíthetősége érdekében a Bor Mámor Borkereskedés Monor vállalta, hogy kínálatában folyamatosan szerepelteti borainkat és kézműves termékeinket.