Borkóstoló, gasztronómiai élmény és Mozi a pincefaluban

Borkóstoló, gasztronómiai élmény és Mozi a pincefaluban

Már több mint 10 éve indítottuk a KultMozit, mi azt gonduljuk, hogy elsők voltunk akik a összekapcsolták a borpincét, a borkóstolót, a gasztronómiát a mozival. Azóta igazán csak a pandémia szakította félbe a havonta megrendezésre kerülő filmvetítéseket, amely nyaranta, kihasználva a KultPince kertjét és a hangulatos nyárestéket, a KultMozi KertMozi formában  működik.

Borok tekintetében a KultPince saját borai mellett, vendég borászatoknak, helyi, környékbeli és távolabbi borvidékek borászainak adtunk lehetőséget  a bemutatkozásra. Így vendégünk volt a Lukácsy Pince, Megyeri-Hanti  pince, Strázsahegyi Borház, Kemencés Borház, Lanka Pince, a’Capella Szőlőbirtok, Polgár Pincészet, Fürjes Borház, Vylyan Pincészet, Angyal Borászat és Szőlőbirtok, Mészáros Pál Borház és Pince, Fabro Pincészet, Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Prantner Családi pince, Kislaki Légli Géza borászat, Vicencz Pince

Borkóstoló a moziban Borkóstoló a moziban

Gasztronómia területén minden esetben séfünk Szurok Gábor ízletes snack ételei szolgáltak kisérőül a felkínált borok mellé.

Borkóstoló, gasztronómiai élmény és mozi a KultPincében

A KultMozi kezdeti időszakában a filmeket Nyulasi Gábriel, az Ihatóbb Magyarországért Mozgalom elnöke választotta, majd tőle Kaltenecker Andrea vette át a KultMozi szervezését és innentől kezdve az esetek nagy részében három filmből szavazással dőlt el, hogy melyik film kerül vetítésre.

A KultMozi folytatódik, februárban a Szerelem, örökség, portugál film kerül vetítésre, a filmvetítést megelőzően Kovács Péter a WanderWell túravezetője tart rövid portugál utazási élménybeszámolót.

Fedezzük fel együtt ezt a különös, ismeretlen világot, a portugál vidéket és embereket, a portugál lelket!

Borkóstoló, gasztronómiai élmény és mozi a pincefaluban, galéria >>