Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Disznótoros ételek, a véres hurka készítése

Gyártó cikkszám: vh
Elérhetőség: Kérje ajánlatunkat!

Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és  természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.

Leírás és Paraméterek

Disznótoros ételek készítése a falusi disznóvágáson

 

Nálunk csakis zsemlés véres hurka készülhet, ahogy ez az alföldön is szokás.  A disznóvágás előkészítő műveletei már előző nap elkezdődnek a zsemle felkockázásával, majd kevés zsíron történő megpirításával,   hagyma, fokhagyma pucolással ….

A disznóvágás során az első lépések közé tartozik, a leszúrást követően, a kifolyó vér felfogása, amelyet hagyjunk megalvadni, a vérsavó leszedését követően a véres hurka készítéséhez szükséges mennyiségű vért külön szedjük, amelyet a későbbiek során le kell darálni. Az alvadt vér megmaradó részéből a disznóvágás elmaradhatatlan reggelije készülhet, amely nem más mint a hagymás sültvér.

A disznó szétbontása során a hurka és a sajt alapanyagai, a belsőségek, mellette természetesen a véres hurkához szükséges toka és hasaalja szalonna is az abalébe kerül főzés céljából.

Disznóvágás, abálás, disznótor, disznóölés, falusi disznóvágás, disznótoros ételek

A megpirított hagymát, az alvadt vért ledaráljuk, a puhára főzött toka és hasalja szalonnát apróra felkockázzuk és innen indul a véres hurka bekeverése.

A pirított zsemlekockát a keverő teknőbe tesszük, a zsemlét belocsoljuk egy kis zsíros abalével, majd hozzáadjuk a ledarált vért, a hagymát és a felkockázott abált szalonnát. A fűszerezés ízlés szerint történik a véres hurka alapvető fűszereivel, amelyek: só, majoránna, őrölt bors, egy kis csípős piros paprika, őrölt szegfűbors. Mindezt óvatosan, de jól elkeverjük, kóstoljunk és szükség szerint  tovább fűszerezzünk, majd jöhet a véres hurka bélbe töltése, de csak lazán, hogy abáláskor szét ne főjön.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!