Disznótoros ételek, toros töltött káposzta, recept
Gyártó cikkszám: | Toros-káposzta |
Elérhetőség: | Információ |
Disznótoros vacsora szinte elképzelhetetlen töltött káposzta nélkül, mint más disznótoros étel, így a töltött káposzta is sokféleképpen készíthető, de azért van néhány fontos egyezőség is. Alapvető igazság, hogy a legfinomabb töltött káposzta disznóvágás során készíthető, amikor friss a hús és ez ad igazi intenzív ízt a toros káposztának. |
|
|
Leírás és Paraméterek
A toros töltött káposzta készítése a savanyított káposztafejek félpuhára történő megpárolásával kezdődik, majd levélre bontjuk a fejeket. Itt fontos megemlíteni, hogy vékony leveleket válasszunk a töltelékekhez, a szép töltelékforma érdekében.
Disznóvágás során mi minden esetben a már bekevert, megfelelően fűszerezett kolbász töltelékből indulunk ki, ehhez adjuk hozzá az abalében párolt rizst és még az extra fűszereket, mivel a káposzta a főzéskor módosítani fogja az ízeket. Disznóöléskor a toros káposzta főzése üstben történik, rétegenként gyalult káposztát, tölteléket, majd ismét gyalult káposztát tesszük, közben ne feledkezzünk meg a füstölt húsról vagy szalonnáról és a fűszerekről sem, az ízek kedvéért. Amikor készen vagyunk, öntsük fel abalével a káposztát és indulhat a lassú főzés, hogy az ízek összefőhessenek.
Szükséges fűszerek: só, egész bors, köménymag, babérlevél, őrölt piros paprika, csöves szárított erős paprika