Disznotoros resztelt máj reggelire, recept
Gyártó cikkszám: | resztelt-maj |
Elérhetőség: | Információ |
Disznóvágáskor a resztelt máj reggelire, egy igazi ínyenc étel.Általában otthon viszonylag ritkán kerül az asztalra resztelt sertésmáj, viszont a disznóvágás idején a reggeli iszogatást követően, a forralt bor hatására mindenkinek igencsak ehetnékje lesz. Amúgy egy ilyen esemény során némi időbe kerül, amíg a máj előkerül a disznóból és csak ekkor indulhat a resztelt resztelt máj készítése. Igaz, hogy a resztelt máj gyorsan elkészíthető ételnek számít, de amire elkészül, már igen csak finom falatokra éhes a nép. Így készítjük mi disznóvágás során, külön nem rendelhető!
|
|
|
Leírás és Paraméterek
Előkészítés:
A megmosott és papírtörölközővel szárara törölt májat vágjuk úgy ujjnyi széles csíkokra, a hártyás, eres részeket távolítsuk el. A megtisztított vöröshagymát karikázzuk fel, majd felhevített zsíron pároljuk üvegesre, tegyük hozzá a felcsíkozott májat és pirítsuk fehéredésig. Ízlés szerint, ezen a ponton tehetünk hozzá felkarikázott paprikát, felkockázott paradicsomot is.
Szórjuk meg őrölt pirospaprikával, borssal és majoránnával öntsünk hozzá egy kis bort, fedjük le és pároljuk meg. Levett födő mellett jól keverjük meg és hagyjuk, egy kicsit, hogy elfőjön a bor, ha a máj puha, ekkor sózzuk meg és lehet tálalni.
Hozzávalók 4 személyre:
- minimum 3 evőkanál disznózsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 80-90 dkg. sertésmáj
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 csapott kanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint bors
- teáskanálnyi majoránna
- 0,5 dl fehérbor