Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

disznóvágás

2021. 01. 21. 17:18:17

 

Napkelte a pincefaluban és a disznóvágás kezdete

 

Disznóvágás, disznótor kora reggel Disznóvágás, disznótor

2020. 12. 13. 09:07:36

Feladatokkal teli decemberi szombat a KultPincében, disznóvágás, hidegtál, melegétel készítés és kiszállítás  egy napon

 

Ételkiszállítás, melegétel kiszállítás  Ételkiszállítás, hidegtál

 

2020. 12. 12. 22:23:35

Falusi disznóvágás vendégek nélkül disznótoros ételkiszállítással

 

Disznóvágás, kolbásztöltés és a receptje

2020. 11. 23. 22:06:09

A szaglás nem csupán az állatoknak létfontosságú. - az ember számára is alapvető élettani működés. Szaglás hiányában nem tudjuk felismerni a veszélyes, például romlott, ételeket, nem veszünk idejében észre egyes vészhelyzeteket, netán egy kezdődő tűz füstjét – írja a szakirodalom. Arról bezzeg egy szót sem ejt, micsoda gyönyörűségekről maradnánk le, ha nem érezhetnénk, mondjuk, pecsenyeillatot. Vagy a sülő kolbász illatát, ami – bár ezt a csokoládéval szokták együtt emlegetni – tapasztalt hozzáértők szerint képes legalább annyi örömszerző endorfin felszabadítására, mint a legfinomabb belga praliné.

 

Disznótoros pecsenye

 

2020. 11. 16. 20:18:11

2020. 11. 09. 20:28:38

Az elnevezés egybeírt szókapcsolata tökéletesen kifejezi mindkét fogalom egyenrangúságának, illetve összetartozása hangsúlyozásának szándékát. Ez az intézmény a Strázsa Pincefaluja fejlődésének jelképévé, ősi kultúránk és korszerű szórakozási lehetőségeink összekapcsolhatóságának pozitív példájává vált; nem csupán Monoron, hanem egyre szélesebb körben is. Ennek kialakításában meghatározó szerepe van vezetőségének, Bakos Boglárka ügyvezetőnek pedig mindennapi működtetésében. Vele beszélgettünk minderről.

 

KultPince KultPince vezérkara KultPince

2020. 10. 18. 18:07:56

Disznótor a KultPincében

Még ma is a magyar gaszrokultúra része a falusi disznóvágás és az azt követő disznótor. Ezt a hagyományt folytatjuk, bár még nincs november és András napja sem érkezett el, de vendégeink igényéhez igazodva a KultPincében elindult disznóvágási szezon.

 

Elindult a disznótoros szezon

 

2020. 10. 03. 11:20:54

A KultPince változatos programokkal várja vendégeit!

Kora őszi napsütésben csapatépítő szándékkal együtt grillezni, bort kóstolni és a Monori CsámBORgó szabadtéri játékot, egyfajta kincsvadászó kvízjátékot játszani, a pincefaluban elrejtett borospalackokat megtalálni, közben egy kicsit megismerni a pincefalut, a Szőlészeti Borászati Tanösvényt, hát az egy igazán szórakoztató élménydús program lehetőség. Ahogy hidegebbre vált az időjárás, az alábbi képekkel illusztrált program még kiegészülhet élmény disznóvágással is.

 

Grilllezős, borozós csapatépítő CsámBORgás Monoron

2020. 04. 13. 21:36:45

Az utóbbi évek kiemelkedően meleg nyarai késztettek bennünket arra, hogy a vendégtereinket klimatizáljuk. Abban reménykedünk, hogy még a nyáron klímáinkat használatba vehetjük a vendégeink és magunk örömére egyaránt.

 

Klímák a fröccsteraszon

2020. 01. 30. 20:51:12

Disznóvágás részben egy a régi időket felelevenítő közösségi élmény és egyben kora reggeltől késő délutánig tartó kemény munka mindazoknak, akik részesei akarnak lenni ennek a hagyományokkal rendelkező eseménynek.  De mégis a disznóőlést követő disznótor egy igazi gasztronómiai élményt adó hagyomány, ahol az együtt töltött idő, a közösen elvégzett munka utáni közös étkezés közösségformáló erővel bír.

 

Disznótor a KultPincében