Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

Sikeres volt a Monor Környéki Strázsa Borrend által szervezett Márton-napi Újbor Ünnep, egyrészt a résztvevő pincészetek újborainak, másrészt pedig a lelkes borkóstoló közönségnek köszönhetően. Az ünnepi hangulathoz hozzájárult az is, hogy a Monori Vigadó Kulturális és Civil Központ díszterme első alkalommal szolgált helyszínéül az újbor ünnepnek. A zenei aláfestés terén is változás történt, mivel a Bor-Óka zenekar akusztikus hangszereivel és énekkel szolgáltatta az autentikus népzenét. Ahogy a Márton-nap beharangozása során előre jelezve volt az újbor ünnepen bemutatkozott az első "Monor" eredetmegjelölésű közösségi bor, amelyet a vendégek örömmel és elismeréssel kóstoltak. Mivel a KultPince is részese a közösségi bor létrejöttének, így vendégeink rövidesen kóstolhatják az első Monor OEM fehér küvé borát, ezen túl ami a legfontosabb, hogy a marketing és az értékesítés is közösen fog történni. Az előállításra kerülő palack mennyiség már alkalmas lesz arra, hogy a Monor OEM bor bemutatkozhasson a magyar piacon.

 

KultPince a Márton-napi Újbor Ünnpen

A szavazás alapján kiválasztott autizmus témájú, 2006-ban bemutatott kanadai-brit romantikus filmdráma igazán nagyszerű választás volt. A filmvetítés előtt Megyeri Timi nagyszerű bevezető előadása segített megismerni és megérteni az autizmus lényegét. A filmklubhoz elmaradhatatlanul hozzátartozó vacsorával Szurok mester ismét remekelt, a vacsora ideje alatt Megyeri Panni rajzait láthattuk a vetítővásznon.

KultMozi, Megyeri Timi és Panna

Mozi a pincefaluban

Novemberi MoziKlub az autizmussal foglalkozó, szavazással kiválasztott érzékenyítő filmet vetítjük klubestünkön. A filmvetítést megelőzően Megyeri Panni rajzait tekintheti meg közönségünk. Csatlakozz a MoziKlub közönségéhez november. 8-i nem mindennapi eseményünkön.


Autizmus, Megyeri Panni

Maksa Zoltán interaktív humorklubjának

októberi vendége Galla Miklós volt, akit egy ország ismert meg a Holló Színház és a L'art Pour L'art Társulat műsorain keresztül.

Maksaméta, vendég Galla Miklós

Három csapat, három eltérő útvonalon szabadtéri csapatépítő CámBORgó  játékot játszott a Monori Pincefalu területén. A játék ismertetését követően a csapatok kézhez kapták a játék vezérléséhez szüksége leolvasó készüléket, a megoldandó feladatokat tartalmazó borítékokat és egy térképet, amely a tájékozódásban nyújtott segítséget. Mindhárom csapat sikeresen megoldotta a feladatot, így a számjegykódos lakatok kinyíltak és a meglepetés ajándékok gazdára találhattak.

 

Csapatépítés, szabadtéri csapatépítő csámborgás

Azt gondoljuk, hogy sikeres volt az első Monori Pincebörze. Szép számmal jelentek meg a börzén pincetulajdonosok, akik eladni szeretnék pincéjüket és vevőjelöltek akik kinyilvánították vásárlási szándékukat. Köszönettel tartozunk Dr. Zsombok László polgármesternek, aki támogatásáról biztosította a pincetulajdonosok közösségét, miszerint az Önkormányzat nem támogatja, nem helyesli a pincék lakhatási célú értékesítését és használatát.
 
Monori Pincebörze, eladó pincék
 

Igazán örülünk annak, hogy a Gasztroangyal monoron járt és az elkészült filmen keresztül megmutathattuk  magunkat a szélesebb nyilvánosságnak. Ezért a KultPince csapata úgy döntött, hogy megosztjuk örömünket közönségünkkel, így október 7-én vasárnap délután és este kétszer vetítettük a Borbás Marcsi és stábja által készített filmet. Ahogy azt a KultMozi Klubban is szokás a vetítéshez Szurok Gábor által készített ízletes vacsora és a Megyeri-Hanti pince borai társultak. Így elmondhatjuk, hogy fantasztikus vasárnapon vagyunk túl, köszönjük, hogy részt vettetek Gasztroangyal vetítésünkön, vásároltatok a kézműves termékekből. 

Gasztoanygal a KultPince MoziKlubjában

 

Mire képes több mint 30 jóravaló monori lakos? 

Csodákra! Kaltenecker Andrea írása és képei.


A tavaszi szemétszedés és a nyáreleji strázsahegyi bozótírtás sikerén felbátorodva, Herda Tiborral nagyot álmodtunk. A szemétszedés mellett Tibiék beszervezték az összes szorgoskezű téglagyári pincetulajdonost, hogy együttes erővel tisztítsuk meg a -sok helyen évtizedes - bozóttól a pincék tetejét.

Monori Pincefalu téglagyári pincék takarítása

Első monori Pincebörze!

Pincét szeretnél, esetleg eladnád? Mi segítünk! Várunk minden kedves érdeklődőt 2018. október 14-én 10 órakor, a KultPincében!

Első monori pincebörze, legyen neked is pincéd

Rendezvényhelyszín Pest megye, Monor, KultPince