Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

Disznótor a KultPincében

Még ma is a magyar gaszrokultúra része a falusi disznóvágás és az azt követő disznótor. Ezt a hagyományt folytatjuk, bár még nincs november és András napja sem érkezett el, de vendégeink igényéhez igazodva a KultPincében elindult disznóvágási szezon.

 

Elindult a disznótoros szezon

 

Gasztróélmény a KultPincében!

 

Kedves Borbarátaink! Közép-Európa egyik legmodernebb technológiával rendelkező borászata látogat el Monorra Tóth Attila képviseletében a Kult Pincébe - a Bor Mámor Monor szervezésében. A különleges boroknak Szurok Gábor séf gourmet menüsora nyújt méltó társaságot!

 

Recas borok kóstolója a KultPincében

Bor Mámor Borszaküzlet egy új borkereskedés Monor belvárosában. A vállalkozás indító motivációja volt, hogy olyan borszaküzlet jöjjön létre Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható, ennek sorába lépett be most a KultPince borválasztékával.

 

KultPince borai a Bor Mámor Monor választékában

A Bor Mámor Monor a legújabb borkereskedés a belváros szívében. Az alap motiváció az volt, hogy olyan borszaküzlet üzemeljen Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható. A széles választékból bármelyik borkedvelő tud választani ízlésének megfelelőt. Ajándékba, vacsorához, vagy egy kellemes esti beszélgetéshez, itt minden alkalomhoz válogathatunk a kitűnő minőségű nedűk között.

 

BorMámor Borszaküzlet Monor

Kertünk állapota, nem csak a látvány miatt fontos számunkra, hiszen tavasztól-őszig a KultPince kertje rendezvényhelyszín is egyben.  Esküvők esetén a polgári szertartás, a kertmozi, grill partik és közös főzések, nyáresti kiülős, fröccsözős beszélgetések helyszíne.

 

Kultpince kertje Medárd napján

KultPince kertje Medárd napján

A sajnálatos kényszerszünet a vendéglátóhelyeket, így a KultPincét is érzékenyen érintette. Nem tehettünk mást mint leálltunk és egyben elkezdtünk készültünk az újrakezdésre, ennek megfelelően már régóta szükségessé vált klímatizálással kezdtük, hogy a nyári kánikula időszaka alatt vendégeink komfortérzete megfelelő lehessen. Másik nagylélegzetű feladat volt, hogy a még téglázatlan, agyagos pinceágunkat tégla burkolattal lássuk el, mivel a leszakadó agyagrétegek zavarták borkóstoló programjainkat, Ezen projektek éppen befejeződtek, és ekkor jött az örömhír, hogy újra indulhatunk.
Első feladatunk volt, lent a pincében, fent az épületben és a kertben egyaránt, egy igazi nagytakarítást és karbantartást végezni, hogy az újrakezdés esküvői helyszínként, rendezvényhelyszínként méltó színvonalú lehessen.

 

  KultPince téglázása KultPince kertje a tavaszi rendbetétel idején

KultPince takarítás

 

Az életünk fenekestül fordult fel az utóbbi időszakban. Hosszú ideig nem találkozhattunk szeretteinkkel/ismerőseinkkel, ami miatt még inkább felértékelődött az emberi kapcsolatok értéke. De jött a tavasz, sőt lassan a nyár is beköszönt, a vírus szerencsére lecsengőben és - óvatosan ugyan, de - ismét érintkezhetünk egymással. Találkozzunk a KultPincében, végre mozizzunk és együnk, igyunk egy jót!

 

Szezonnyitó kertmozi a Kultpincében, táncos filmekkel

Egy újdonságként tesszük közzé, hogy a Strázsahegyen, pontosabban a KultPince időjárás állomással gazdagodott. Mostantól kezdve éjjel és nappal bárki ránézhet, hogy milyen az időjárás a Strázsahegy központi részén. Ebben a pillanatban a hőmérséklet, páratartalom és légnyomás  értékei elérhetők, reméljük, hogy rövidesen a szélsebesség és széliránymérés is működni fog. Jelenleg a monoriborbolt.hu, a monoripincefalu.eu és természetesen a kultpince.hu főoldalairól érhetők el az időjárási adatok.

Klikk a képekre!

Időjárási adatok a KultPincétől

Múlik az idő, már 6 éve!  Erre az eseményre Ferenczi György és a Rackajam - Fishing on Orfű 2015 koncert videójával emlékezünk.

Ferenczi György a KultPincében