Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

Sikeres volt a Monor Hegyessy Lions Club által VIII. alkalommal megrendezett Falánk Fánkfalók Találkozója. Sikeres volt a rendezvény a több helyszínen történő kiszolgálás, a látogatottság, a gyerekek számára igazán népszerű kézműves foglalkozás miatt. A vendégek körében népszerű volt a nívós termékeket felvonultató kézműves vásár is.

Már második alkalommal fogadhatta a monori Club a Petrovgrad Lions Clubot, akik hazai készítésű süteményekkel segítették, hogy a rendezvény elérhesse célját. amely ebben az évben is a rászoruló gyerekek nyári táborozásának támogatása volt. Vendégként  köszönthettük dr. Chrabák Lászlót a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzóját és Keys Mária Hermina alkormányzót.

 

Fánkfaló 2019 a KultPincében

Jótékonysági fánksütés a Monor Hegyessy Lions Club szervezésében

2019 február 09 szombat 14 óra KultPince

 

Falánk Fánkfalók Találkozója

Fánkfaló infók itt olvashatók!

Információk a talajélet működéséről

"Az elmúlt évtizedekben a vegyszerekre és a gépekre alapozott gazdálkodási technológiák szinte egyeduralkodóak lettek. Már-már elfelejtettük, hogy a gazdaságunk legfőbb erőforrása a termőföld, aminek lelke a humusz. A humusz nem újul meg magától, ahhoz szerves anyag, mikróbák és megfelelő körülmények szükségesek. Csak a biológiai alapú gazdálkodás képes a humusznövelő gazdálkodásra. Humusz nélkül a vegyszerek és gépek sem képesek egészséges és magas hozamú növényeket termeszteni.
 
Talaj humusz menedzsment
 
Hogyan működik a talajélet? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a talajlakó mikróbáktól? Milyen hatással van rájuk az mezőgazdasági tevékenységeink? Hogyan gazdálkodjunk humuszképző módon? 
 
Az első hó
 

Fehér a hó, fehér a ház
fehér a gondolat, mi rám talál.
Az első hó fedte, nyugalmas táj
békével tölt el, s rám kiabál:
megállj!

 

Tél a Kultpincében

 

Céges rendezvények karácsony tájékán a KultPincében

A B&K Kft. dolgozói több hullámban érkeztek és ahogy az szokásos és szükséges is a cég vezetői üdvözlő itallal fogadták a kollégákat.  Az üdvözlő ital elfogyasztása közben már hangulatos beszélgetések folytak, viccelődések indultak, így némi ösztökélés kellett, hogy mindenki elfoglalja helyét az ünnepi asztal mellett. Ezt követően a cég vezetői röviden értékelték az elmúlt év tevékenységeit, örömmel fogadták az elért eredményekről szóló jó híreket. Immáron több mint két évtizede tradíció, hogy a karácsonyi évzáró rendezvényen az ünnepi beszámolókat követően cég ügyvezetője köszönti azon dolgozókat akik 5, 10, 15, 20, 25 éve kitartottak és munkájukkal hozzájárultak ahhoz hogy a B&K Kft. eredményes szereplője lehessen a nem kis kihívásokkal létező piacnak.

 

Cééges karácsonyi rendezvény

2018. december 5-én 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott 

„Év Bortermelője Magyarországon 2018

cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Az év bortermelője Magyarországon 2018

Decemberi KultMozi Hidegkuti Tibor boraival

Hidegkuti Tibor a monorierdei KerBor Kft borásza, de saját neve alatt is készít bort. Az idei utolsó KultMozi vetítésünkön Szurok mester harapnivalója mellé Tibor borait ajánljuk. Örömünkre szolgál, hogy a Lukácsy pince, a Megyeri-Hanti pince borait követően decemberben egy újabb monori borász borait kóstolhatjuk.

Idei utolsó MoziKlub vetítésünkön a 90-es évek legjobb magyar filmjei kerülnek terítékre. A szavazás folyamatban van és várjuk, hogy a döntés megszülessen!

Hidegkuti Tibor borai a KultPincében

Manapság egyre többet hallunk a klímaváltozás okozta problémákról. Egy predektív kutatás szerint sajnos ez 2050-re globálisan kihatással lesz a szőlő- és borágazatára is.

Klímatérkép, klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre és a borokra

A fent említett kimutatás elemezte, hogy melyik régió lesz alkalmas a hőmérséklet emelkedése, és a szárazság ellenére is bortermelésre. Meglepő adatok születtek, sőt, mondhatjuk ijesztőnek is, ha csak az európai viszonylatot tekintjük meg ezen a térképen.

Sikeres volt a Monor Környéki Strázsa Borrend által szervezett Márton-napi Újbor Ünnep, egyrészt a résztvevő pincészetek újborainak, másrészt pedig a lelkes borkóstoló közönségnek köszönhetően. Az ünnepi hangulathoz hozzájárult az is, hogy a Monori Vigadó Kulturális és Civil Központ díszterme első alkalommal szolgált helyszínéül az újbor ünnepnek. A zenei aláfestés terén is változás történt, mivel a Bor-Óka zenekar akusztikus hangszereivel és énekkel szolgáltatta az autentikus népzenét. Ahogy a Márton-nap beharangozása során előre jelezve volt az újbor ünnepen bemutatkozott az első "Monor" eredetmegjelölésű közösségi bor, amelyet a vendégek örömmel és elismeréssel kóstoltak. Mivel a KultPince is részese a közösségi bor létrejöttének, így vendégeink rövidesen kóstolhatják az első Monor OEM fehér küvé borát, ezen túl ami a legfontosabb, hogy a marketing és az értékesítés is közösen fog történni. Az előállításra kerülő palack mennyiség már alkalmas lesz arra, hogy a Monor OEM bor bemutatkozhasson a magyar piacon.

 

KultPince a Márton-napi Újbor Ünnpen