Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Rendezvény Hírek

A Bor Mámor Monor a legújabb borkereskedés a belváros szívében. Az alap motiváció az volt, hogy olyan borszaküzlet üzemeljen Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható. A széles választékból bármelyik borkedvelő tud választani ízlésének megfelelőt. Ajándékba, vacsorához, vagy egy kellemes esti beszélgetéshez, itt minden alkalomhoz válogathatunk a kitűnő minőségű nedűk között.

 

BorMámor Borszaküzlet Monor

Kertünk állapota, nem csak a látvány miatt fontos számunkra, hiszen tavasztól-őszig a KultPince kertje rendezvényhelyszín is egyben.  Esküvők esetén a polgári szertartás, a kertmozi, grill partik és közös főzések, nyáresti kiülős, fröccsözős beszélgetések helyszíne.

 

Kultpince kertje Medárd napján

KultPince kertje Medárd napján

A sajnálatos kényszerszünet a vendéglátóhelyeket, így a KultPincét is érzékenyen érintette. Nem tehettünk mást mint leálltunk és egyben elkezdtünk készültünk az újrakezdésre, ennek megfelelően már régóta szükségessé vált klímatizálással kezdtük, hogy a nyári kánikula időszaka alatt vendégeink komfortérzete megfelelő lehessen. Másik nagylélegzetű feladat volt, hogy a még téglázatlan, agyagos pinceágunkat tégla burkolattal lássuk el, mivel a leszakadó agyagrétegek zavarták borkóstoló programjainkat, Ezen projektek éppen befejeződtek, és ekkor jött az örömhír, hogy újra indulhatunk.
Első feladatunk volt, lent a pincében, fent az épületben és a kertben egyaránt, egy igazi nagytakarítást és karbantartást végezni, hogy az újrakezdés esküvői helyszínként, rendezvényhelyszínként méltó színvonalú lehessen.

 

  KultPince téglázása KultPince kertje a tavaszi rendbetétel idején

KultPince takarítás

 

Az életünk fenekestül fordult fel az utóbbi időszakban. Hosszú ideig nem találkozhattunk szeretteinkkel/ismerőseinkkel, ami miatt még inkább felértékelődött az emberi kapcsolatok értéke. De jött a tavasz, sőt lassan a nyár is beköszönt, a vírus szerencsére lecsengőben és - óvatosan ugyan, de - ismét érintkezhetünk egymással. Találkozzunk a KultPincében, végre mozizzunk és együnk, igyunk egy jót!

 

Szezonnyitó kertmozi a Kultpincében, táncos filmekkel

Egy újdonságként tesszük közzé, hogy a Strázsahegyen, pontosabban a KultPince időjárás állomással gazdagodott. Mostantól kezdve éjjel és nappal bárki ránézhet, hogy milyen az időjárás a Strázsahegy központi részén. Ebben a pillanatban a hőmérséklet, páratartalom és légnyomás  értékei elérhetők, reméljük, hogy rövidesen a szélsebesség és széliránymérés is működni fog. Jelenleg a monoriborbolt.hu, a monoripincefalu.eu és természetesen a kultpince.hu főoldalairól érhetők el az időjárási adatok.

Klikk a képekre!

Időjárási adatok a KultPincétől

Múlik az idő, már 6 éve!  Erre az eseményre Ferenczi György és a Rackajam - Fishing on Orfű 2015 koncert videójával emlékezünk.

Vendégünk volt Ferenczi György

 

Kele János bort kíná

Kele pince

Vendégek: bal oldalon Magócsi Lajos ül a fűben, mellette Kiss Pál Mári nótaénekes, Kele Jánossal koccint Dr. Józsa Pál, háttérben a motoron ül Petrik Sándor, mellette áll Ifj. Magócsi Lajos, majd jobbra tőle Kiss Károly nótaénekes és Solti Károly nótaénekes, végül pedig a fűben ül Józsa Ibolya nótaénekes

Mint látható ez a pince már a régmúlt időkben is a Kultúra támogatója és helyszíne volt, Magócsi Lajos és Petrik Sándor szerzeményei is műsorra kerültek, íme egy kép a Monori Művelődési Ház egykori programjáról!

Magyarnóta est a Monori Művelődési házban

A Kárpát-medence talán legjellegzetesebb kékszőlő fajtája a kékfrankos, amely hazai felmenőkkel és magyarokra jellemző sokszínűséggel, ötletes megoldásokkal, változatos felhasználási lehetőségekkel büszkélkedhet.

 

Kékfrankos a sokoldalú magyar fajta

Az utóbbi évek kiemelkedően meleg nyarai késztettek bennünket arra, hogy a vendégtereinket klimatizáljuk. Abban reménykedünk, hogy még a nyáron klímáinkat használatba vehetjük a vendégeink és magunk örömére egyaránt.

 

Klímák a fröccsteraszon

Húsvét szombatján Lajos Mari receptje szerint elkészült a tésztában sült húsvéti sonkánk. Süssétek meg ti is, nagyon fínom!

 

Tésztában sült húsvéti sonka