Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény.Rendezvényhelyszín Budapest közelében a Pest megyei Monoron. Kérjen ajánlatot és mi állunk rendelkezésre, legyen szó akár esküvőről, céges rendezvényről, családi rendezvényről, csapatépítésről, disznóvágásról, csapatjátékról, hiven nevünkhöz kultúrális rendezvényről és nem utolsó sorban borkóstolásról, ahol nem csak borainkat, a monori pincészetek borait kóstolhatják meg hanem bemutatjuk pincefalunkat és borvidékünket is.

Gondoltátok volna, hogy a Kultmozi klubestek negyedik évadát kezdjük meg 2020-ban? Mindannyiunk örömére a lelkesedés sem a vendégek, sem a szervezők oldaláról nem enyhül, így tovább folytatjuk népszerű kulturális programunkat! Nem is akárhogy!
Januárban útra kelünk, és vendégeink szavazatai alapján a Camino ösvényén vagy az észak-amerikai Pacific Crest Trail rögös útján vagy egy dél-amerikai motoros túrára indulunk Che Guevarával.

 

KultMozi, Moziklub, nagy utazás

Csoportos élmény ajándék a KultPincétől

Beszélhetünk kollégákról, baráti társaságról vagy egy osztálytalálkozóról a KultPince élmény és eseménydús programokat kínál amely a közös élményen keresztül tovább erősíti a barátságot, az összetartozást. Ilyenkor a jókedv és a hangulat garantált.
 

élményajándék a Monori CsámBORgó

Tepertő színének beállítása

Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer, ahhoz hogy szép színt és finom zamatot kapjunk, óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre. Tapasztalati adat 10 kg nyers szalonnához 2 dl tej szükséges és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük töpörtyűt. A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből kell kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben krumplinyomóval oldhatjuk meg.

Töpörtyű sütés disznóvágáson

Február zsúfolva van ilyen névnapokkal, amikor, ha nem is éppen pinceszeren ünneplik a jeles napot, borért mindig kiszalad valamelyik férfiember a családból, aki aztán a demizsonnal a kezében be is köszön ide-oda, ha a szomszédságban mozgolódást tapasztal.
A nyári névnapok többnyire a pincefaluban zajlanak, a téliek már ritkábban, de a névnapot meg kell ünnepelni – tartja a szokás. Így volt ez azelőtt is amikor :

Itt a tél és itt a kocsonyaszezon,

sok családnál a kocsonya a karácsony elmaradhatatlan étele.  Az igazi rezgő kocsonyának három titka van:

  • Elegendő sóban pácolt hús, csülök, köröm farok, börke, ha lehet legyen benne füstölt árú is
  • sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél.
  • Elegendően hosszú és lassú főzési idő, hogy a zselésítő anyag kifőjjön a hozzávalókból

Hogyan lesz tökéletes a rezgő kocsonya