Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Kocsonya készítés a 2018. év utolsó előtti napján

 

Mi is jó kocsonya készítésének titka?

Egyszerűen a jó alapanyag, elegendő fokhagyma, és a megfelelő ideig történő főzés, ezekre van szükség a tökéletes kocsonya készítéséhez. Mivel a kocsonya készítés komoly dolog, ne feledkezzünk meg a KultPince séfjéről sem, aki vezényelte az alapanyagok beszerzését, a feldogozást és a főzést is természetesen. 

Kocsonya készítése

Fontos a jó kocsonyának való alapanyag

Elsődleges a porcos, csontos, bőrős sertéshús. Az sem gond, sőt kifejezetten előnyős ha van benne füstölt csülök, bőrös húsaprólék, akár bőr darabkák, füle és farka egyaránt.

Kocsonya fűszerezése

A fokhagyma használata  a jó kocsonyához elmaradhatatlan, intenzív ízt ad az ételnek. Az ízek fokozása érdekében szükséges zöldséget, fehérrépát, egész borsot, köménymagot, paprikát, paradicsomot, zellert és szükség szerint sót is a főzővízbe tenni. Mindez természetes ez ízlés és gyakorlat dolga,

A kocsonya főzése nem bonyolult, de időigényes folyamat

A kocsonya főzése lassú tűzön történik, lényegében ugyanúgy ahogy a húslevest készítjük. A habot folyamatosan le kell szedni, és a húst teljesen puhára kell főzni, úgy, hogy a hús könnyedén leváljon a csontról. Főzés több órán át zajlik, minimum 5 óra.

Amint kész, a húslevet meregetve megfelelően sűrű szűrőn keresztül kell leszűrni. Mi a húsokat külön szedjük, majd az edénybe megfelelő elosztásban, arányosan tesszük be a húst, a csülköt, a börkét, fülét és a farkát egyaránt.

Kocsonya kiporciózva   Kocsonya kiporciózva

A kiporciózást követően a kocsonyát hideg helyre kell tenni, ez esetünkben a fröccsterasz, mivel nem volt túl hideg, a felső ablakokat, a tetőablakot nyitottunk ki és így másnap reggelre megfelelően megdermedt a kocsonya és szállítható állapotba került.

Kocsonya szállításra készen

Reméljük, hogy partnerünk vendégei, úgy mint az előző években, most is jóízűen elfogyasztották a KultPince séfje által készített házias kocsonyát.