Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

SZELÍD FARKAS VAGY SZŐRÖS GYEREK? A kutyaelme sajátosságai.

Ár:
2.000 Ft (1.575 Ft + ÁFA)
Gyártó cikkszám: szg-szgy

Dr Topál józsef előadása a kutyaelme sajátosságairól

A modern ember szívesen tart maga körül állatokat társként, pusztán érzelmi okokból, s e szerepben kétségtelenül a kutya a legnépszerűbb. Azt, hogy a kutya tulajdonképpen a társállat „prototípusának” tekinthető, ma már tudományos vizsgálatok egész sora támasztja alá.

Jegyek  január 20-ig a Pillangó Könyvesboltban (Monor, Forrás köz 2.) vagy online válthatók itt:

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-03-25

Leírás és Paraméterek

 

Négylábú barátunk háziasításának sokezer éves története ugyanis egy olyan egyedülálló, ma már egyre több részletében feltárt eseménysor, melynek lényege, hogy az emberi társas környezethez való alkalmazkodás alapvetően átformálta a kutya ősének viselkedését és elmeműködését. E folyamat nem egyszerűen a vad farkas-ős szelídített változatát hozta létre, hanem egy olyan „mesterséges” állatot teremtett, amely bár külső megjelenésében továbbra is farkas-szerű ragadozó, elmeműködését tekintve meglepően sok kisgyermek-szerű vonást hordoz. Előadásomban a kutya társas-elmeképességeinek sajátosan ’emberi’ vonásait mutatom be a legújabb viselkedéskutatási eredmények tükrében.

 

SZELÍD FARKAS VAGY SZŐRÖS GYEREK? A kutyaelme sajátosságai. Kultpince, rendezvényhelyszín

 

Dr Topál József viselkedéskutató, etológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Több mint 25 éve kutatja az ember és a kutya társas viselkedésében illetve elmeműködésében megfigyelhető párhuzamokat. Kutatásait jelenleg az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában végzi. Nemzetközi tudományos folyóiratokban közel 150 publikációja jelent meg, de számos magyar és külföldi kiadású könyvben is szerzőként szerepel. Kollégáival ő honosította meg Magyarországon azokat a speciális segítőkutyákat, amelyek a mozgássérültek, siketek illetve epilepsziások mindennapjait képesek nagyban megkönnyíteni. Jelenleg a speciális segítőkutyák képzését és alkalmazását végző szervezetek országos szövetségének elnöke. Több hazai egyetemen is oktat, de rendszeres tart tudományos és népszerűsítő előadásokat is.

Időpont: 2020 január 24. 18.00 óra

Helyszín: Monori Pincefalu Kövidinka sor KultPince

A belépőjegy ára: 2000 Ft. A büfében kínálunk majd némi harapnivalót, vendégváró falatokat és innivalót a KultPince borválasztékából az élmények mellé.

Jegyek  január 20-ig a Pillangó Könyvesboltban (Monor, Forrás köz 2.) vagy online válthatók:

A jegyvásárláshoz/utaláshoz szükséges információk: 

Kedvezményezett: Cimbora Borház Kft.

Bankszámlaszám: 10103843-09234400-01003000

Az összeg beérkezését követően elektronikusan átküldjük a számlát (ehhez kérnénk a hivatkozásban számlázási címet is megadni). A foglalás csak a jegy árának beérkezését követően garantált.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek