Mondhatnánk nem erőszak a disznótor, de a KultPincében már beindult a disznóvágási szezon

Mondhatnánk nem erőszak a disznótor, de a KultPincében már beindult a disznóvágási szezon

Gyárfás Jenő : A tél öröme (1883) festménye is mutatja, hogy a falusi porták egyik legnépszerűbb tradíciója volt a disznóvágás majd az azt követő disznótor.

 

Disznóvágás, Gyárfás Jenő: A tél öröme

Mostanság azonban a disznóvágás hagyományőrző turisztikai élménnyé vált. A disznóvágás azért ma is egy igazi közösségi élmény, így a részvevők baráti társaságokból céges kollégákból verbuválódnak és az igény továbbra is megvan a hagymás sült vérre, a pecsenye húsra, a resztelt májra és mindarra az ételre, italra, amely a disznótorhoz dukál, így említhetjük a KultPince boraiból készített, különböző fűszerezésű forralt borokat és természetesen palackos borait.

 

Disznóvágás, hagyományos reggeli Disznótor, rétes az asztalon