Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Mozi a pincében

A monori pincefaluban a  mozizós estéket az ilyen közösségi élmény iránti hiányérzet hívta életre évekkel ezelőtt, mindjárt a pince megszületése után. Az eseményeket pedig az idő mostanra valóságos kulturális-kulináris különlegességgé alakította.

 

Mozi a pincében Mozi a pincében

 

A strázsahegyi Kövidinka soron lévő KultPincében - pontosabban annak ezekre az estékre moziteremmé változó, az élményhez hangulatában is hozzáigazított helyiségében, nyáron a kertjében - gyűlik össze egy-egy alkalommal a ma már nem kis létszámú közönség, amely szavazásával részt vállal a megnézni kívánt film kiválasztásában. A leendő nézők a pince FaceBook közösségi oldalán  szavazhatnak a kiválasztott alkotásra, s a többség szavazatai döntik el, mi kerül a vászonra legközelebb.

Ez a játék, mint afféle vetélkedő, önmagában is élvezetes. S miközben az internetes közösségi oldalon a lájkok számának gyarapodása közben a filmek összemérik egymással népszerűségüket, addig a Kultpincében Szurok Gábor séf kitalálja, milyen finom falatokkal, a meghívott borászok pedig azt, hogy milyen, a műsorkínálatban szereplő filmélmények hangulatához illő itallal tudják még inkább felerősíteni a vendégek jó érzéseit.

 

Mozi menü Mozi menü

 

Ilyenkor a Kultpince, a meghívott monori borászok legjobbjai vagy vendég borászok töltik poharakba legkiválóbb italaikat. A vetítéseket követően ugyanis a nézők, még a látottak hatása alatt, nem hazaindulnak némán, mint a mozikból általában, hanem beszélgető társaságot alkotva falatoznak, poharaznak tovább. Jólesik ilyenkor egymással megbeszélni a sötétben felgyűlt gondolatokat.

 

https://monoriborbolt.hu/kultura-a-kultpinceben-96/kultmozi-klub https://monoriborbolt.hu/kultura-a-kultpinceben-96/kultmozi-klub

Mozi a pincében Mozi a pincében