Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nevezetesebb névnapokon mindig népesebb a pincefalu

Február zsúfolva van ilyen névnapokkal, amikor, ha nem is éppen pinceszeren ünneplik a jeles napot, borért mindig kiszalad valamelyik férfiember a családból, aki aztán a demizsonnal a kezében be is köszön ide-oda, ha a szomszédságban mozgolódást tapasztal.
A nyári névnapok többnyire a pincefaluban zajlanak, a téliek már ritkábban, de a névnapot meg kell ünnepelni – tartja a szokás. Így volt ez azelőtt is amikor :

„ A parasztember nem ünnepelte, sőt nem is nagyon tartotta számon a születésnapját. Ez alighanem a középkorból eredt, amikor a világrajövetelt az élet siralomvölgyébe való belépésnek, a földi szenvedés kezdetének tekintették, és azon nem lehetett örvendezni. Annál több okot adott a vidámságra és az ellazulásra a névnap. Az ember a nevet, valamely szent nevét a keresztségben kapja, amely kiemeli a pogányság állapotából és az öröklétet, az égi boldogságot ígéri.”

Oravecz Imre háromrészes családregényének első kötetéből >>

A Pest megyei Monoron,

a Monori Pincefalu szívében található KultPince hangulatos, intim családi ünneplésre alkalmas rendezvényhelyszín, tökéletes névnapi ebéd helyszín, vagy névnapi vacsora helyszín. Egy zártkörű, családdal vagy barátokkal együtt elköltött névnapi ebéd vagy vacsora, összekötve borkóstolóval, pincetúrával, több pincészet meglátogatásával, igazi ajándék az ünnepeltnek és vendégeinek egyaránt.

Névnapi vacsora, névnapi ebéd helyszínfoglalás itt!