Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

rozébor

rozébor

2021. 07. 11. 13:53:25

Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.

 

Kékfrankos bozsolé a KultPince BORválasztékábaN

2020. 08. 21. 22:16:40

Esküvő augusztusban borkóstolóval

 

  Esküvő augusztusban 

2020. 06. 28. 10:27:31

A Bor Mámor Monor a legújabb borkereskedés a belváros szívében. Az alap motiváció az volt, hogy olyan borszaküzlet üzemeljen Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható. A széles választékból bármelyik borkedvelő tud választani ízlésének megfelelőt. Ajándékba, vacsorához, vagy egy kellemes esti beszélgetéshez, itt minden alkalomhoz válogathatunk a kitűnő minőségű nedűk között.

 

BorMámor Borszaküzlet Monor

2020. 05. 25. 21:32:27

Dunai János egyszerre érzékeny és nagyon precíz ember. Alapszakmáit tekintve szőlész-borász szakmérnök, eredetileg villamosmérnök és zenész, egyébként hangmérnök, de ilyen képzés az ő idejében nem volt Magyarországon. A borászat számára az A'Capella név (ami eredetileg hangszeres kíséret nélküli kórusművet jelent) utal a borász múltjára, illetve az Ábrahámhegy településkép részéhez szervesen tartozó kápolnákra, de szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét is, és egyben kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő borműhelyt teremtsenek.

 

Dunai János

 

„Zenei és televíziós stúdiókban dolgozva, az ezredforduló környékén fogalmazódott meg bennem először a kétely, hogy vajon akarok-e teljes mértékben alkalmazkodni a leginkább anyagi érdekek mozgatta minőségi megalkuvásokhoz. Ez irányította aztán az érdeklődésemet más, igazabb értékközvetítő, értékteremtő közeg felkutatása felé” – emlékezik a fordulatra a borász.

Az Ábrahámhegy talaja és klímája értő kezekben jó savgerincet, markáns, férfias borokat ad. Dunai János kiválóan hangszereli az adottságokat. Kedveli a kishordós érlelést, de ha kell, a tartályokat is bevonja a borkészítésbe. Fő fajtái a olaszrizling, rajnai rizling, majd a zeus és a pinot blanc, de karakteres rozét és kékfrankosból hosszan érlelt vörösbort is készít.

A birtok a 2011-es indulás óta mindössze másfél hektár. Nem a hangerőn múlik az összhangzat

Forrás elitbor.hu