Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Talaj Humusz Menedzsment - Humuszépítő gazdálkodás együttműködésben a talajélettel

Információk a talajélet működéséről

"Az elmúlt évtizedekben a vegyszerekre és a gépekre alapozott gazdálkodási technológiák szinte egyeduralkodóak lettek. Már-már elfelejtettük, hogy a gazdaságunk legfőbb erőforrása a termőföld, aminek lelke a humusz. A humusz nem újul meg magától, ahhoz szerves anyag, mikróbák és megfelelő körülmények szükségesek. Csak a biológiai alapú gazdálkodás képes a humusznövelő gazdálkodásra. Humusz nélkül a vegyszerek és gépek sem képesek egészséges és magas hozamú növényeket termeszteni.
 
Talaj humusz menedzsment
 
Hogyan működik a talajélet? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a talajlakó mikróbáktól? Milyen hatással van rájuk az mezőgazdasági tevékenységeink? Hogyan gazdálkodjunk humuszképző módon? 
 
Az előadáson megismerjük a talajéletet támogató és pusztító tevékenységeket. Megértjük mit jelent a biológiai alapú gazdálkodás. Bemutatásra kerül a Talaj Humusz Menedzsment módszer, amivel sikeresen helyettesíthetjük a műtrágyákat, gyomirtókat, növényvédő szereket és elkerülhetjük a túlzott talajművelést. A technológia fontos része az önellátás és függetlenség a külső input anyagoktól. Megismerjük a forgatás nélküli talajművelés, a takarónövények, a komposztok és komposztteák, valamint a bioszén lehetőségeit. Külön figyelmet fordítunk a szőlőtermesztésre és a szántóföldi növénytermesztésre."
 
Talajélet menedzsment   Talajélet menedzsment
 
Előadó: Szőllősi Gábor - Agrofutura ügyvezető és gazdálkodó
 
 
Kezdő dátum, időpont és időtartam: 13.30-18.00 
Tartalomhoz tartozó címkék: gazda képzés