Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény.

Újdonság bejelentésével indult a szervezés, ismét kétnapos lesz a Borvidékek Hétvégéje!

Időpont: 2019 május 31. - június 1.

Mi is, azaz a KultPince is formát bont. A KultPincében június 1-én ezen a napon zártkörű esküvői rendezvény lesz. Viszont nem szeretnénk ha a Borvidékek Hétvégéje alkalmából a pincefaluba látogató vendégek ne kóstolhassák az a' Capella Szőlőbirtok és a KultPince borait, ne várjuk vendégeinket Szurok mester finom étkeivel. Így a KultPince a rendezvény alkalmából áttelepül a Kugel pincébe, ahol a parkolóban kialakított leülési lehetőséggel, hűtött borokkal, fröccsel és meleg étellel várjuk a Borvidékek Hétvégéje közönségét.

Borvidékek Hétvégéje

Szalai Borbála: Újévi kívánság

Tiktakolva
jár az óra –
pergeti a perceket,
mutatója
nesztelenül
éjfél felé lépeget.
 
Útra készen
áll az óév:
vállra vette batyuját,
szolgálatát
hamarosan
új esztendő veszi át...
 
Tizenkettőt
üt az óra –
s a várt vendég beköszön:
fenyőfákon
gyertyák gyúlnak -
minden csupa fényözön...
 
Hozzon ez az
új esztendő
mindenkinek örömet,
békességben,
boldogságban
nőjenek a gyerekek!
 
 

Köszönjük vendégeinknek, hogy a KultPincét választották!

 

Mi is jó kocsonya készítésének titka?

Egyszerűen a jó alapanyag, elegendő fokhagyma, és a megfelelő ideig történő főzés, ezekre van szükség a tökéletes kocsonya készítéséhez. Mivel a kocsonya készítés komoly dolog, ne feledkezzünk meg a KultPince séfjéről sem, aki vezényelte az alapanyagok beszerzését, a feldogozást és a főzést is természetesen. 

Kocsonya készítése

Fontos a jó kocsonyának való alapanyag

Elsődleges a porcos, csontos, bőrős sertéshús. Az sem gond, sőt kifejezetten előnyős ha van benne füstölt csülök, bőrös húsaprólék, akár bőr darabkák, füle és farka egyaránt.

Csapatépítő program saját örömünkre

Jelentjük a KultPince csapatának közös élmény, a közös munka öröme megvolt, nagyszerűen éreztük magunkat, jól együtt tudtunk dolgozni és iszogatni. Csak egy valami nem stimmelt a program nem volt szokásostól eltérő, ahogy az eredetileg a csapatépítés egyik fő feladata és célja lenne. De azért a foglalkozás elérte a célját, reméljük ez a képekből is kitűnik.

Csapatépítő disznóvágás a KultPincében, a KultPince csapata Csapatépítő disznóvágás a KultPincében, a KultPince csapata

Ismét egy sikeres évet zár a Monor Hegyessy Lions Club!

A Clubban már szokásosnak mondható ünnepélyes évzáró vacsorára került sor pénteken a Kultpincében. Elsőként Hégely Péter elnök ismertette az év legfontosabb jószolgálati eseményeit a teljesség igénye nélkül:

Elmondása szerint sikeresen folytatódtak a hagyományos támogató akciók, pl. a cseretábor kiutaztatások, a gimnáziumi ösztöndíj program, a nyári gyerektáborok támogatása. Az idei Fánkfaló is minden korábbinál jobban sikerült.

 

Monor Hegyessy Lions Club évzáró 2018

Hagyományosan a disznóvágás, disznóölés a vidéki ember számára egész napos munkát jelentett, igaz, hogy ez a munka általában pálinka ivással kezdődött, de ezt követően indult az igazi munka, ami a disznó leszúrásával kezdődött. Ezt a hagyományt követjük és vendégeink önkéntes alapon részt vehetnek a disznó leszúrás eseményétől kezdve a feldolgozáson át az ízesítésben, a hurka kolbász töltésében is.

 

Disznóvágás a KultPincében

 

Csoportos élmény ajándék a KultPincétől

Beszélhetünk kollégákról, baráti társaságról vagy egy osztálytalálkozóról a KultPince élmény és eseménydús programokat kínál amely a közös élményen keresztül tovább erősíti a barátságot, az összetartozást. Ilyenkor a jókedv és a hangulat garantált.
 

élményajándék a Monori CsámBORgó

 Réges-régen az első “bor” valószínűleg véletlenül keletkezett. A közel-keleti nomád népek kecskebőrből készült tömlőben vittek magukkal szőlőlevet, ami valószínűleg erjedni kezdett, és létrejött egy bódító ital, mely köré az évezredek során számos kultusz épült.

A bor létezésére utaló legrégebbi leletek Kr. e. 8000-10.000 körül kerültek elő. A mai Szíria területén már ősi szőlőprést találtak. A borkészítés első képi ábrázolásai Egyiptomból valók, de a Jordán folyó völgyében, Örményországban és Kréta szigetén is találtak ehhez kapcsolódó leleteket.

Bortörténelem

Flóderer Károly

Disznóvágás

Jégvirágos ablakon hajnali fények,
ilyenkor a böllérek izgalomban égnek.
Hatalmas a sertés, csattog a foga,
ettől lett magasabb a gazda hőfoka.

Bátorításképpen lecsúszik pár feles,
következő kérdés: - Hol egy kés, de hegyes?
Maligán a fejben, szúrókés a zsebben,
elindul a böllér, a szeme sem rebben.

Megtorpan egy kissé, jól szemügyre veszi,
majd gondosan a kést az asztalra teszi.
Üveg után nyúl, majd tölt még egy párat,
s bölcsen azt mondja, nőhet még az állat.

Lerúgja a csizmáját, hallod-e, te, Anyjuk,
azt hiszem, a vágást Karácsonyra hagyjuk.
Beledől az ágyba, ez volt minden vágya,
ezt a fontos döntést a sertés sem bánja!

Disznóvágás nnovemberben