Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény.

A bag-in-box

egy átlátszó vagy fémgőzölt (metallizált) fóliából készült rugalmas zsák és egy műanyag rugós csap kombinációja, hozzá megfelelő méretű kartondobozba vagy hordó imitációba csomagolva. A zsák fokozatosan zsugorodik össze, ahogy fogy belőle a folyadék, a légmentesen záródó csap pedig megakadályozza, hogy a zsákba levegő jusson. Így lehetséges, hogy a termék felbontott állapotban több hétig is eláll. (egyszerre annyit fogyaszthatunk, amennyi kellemes - minőségi romlás nélkül) A zacskók VITOP vagy WD csappal és csatlakozó gyűrűvel vannak ellátva, steril környezetben, meleg és hideg töltésre egyaránt alkalmasak.

Bag in box tároló zacskó

A fánkról újat írni már nem lehet.


De minek is kellene írni róla egyáltalán ? A fánkot inkább megsütni kell, aztán megenni, mert a fánk olyan, hogy így farsangkor magától előtolakszik az emlékezetből, s addig-addig kelleti magát, amíg az ember rászánja magát, hogy most azonnal süt belőle egy tállal, mert máskülönben tán aludni se tudna a kívánkozástól.
A fánknak receptje is annyiféle van, hogy egymás mellé rakosgatva tán az egyenlítőt is körbeérnék. De irodalma is van neki, sőt történelme, mert aki a fánkot szereti, az mindent tudni is szeretne róla.

 

Fánkról újat mondani nem lehet, Falánk Fánkfalók Találkozója

Ugyan a köszönőajándék nem kötelező része vagy eleme az esküvőnek, csupán csak egy figyelmesség a meghívottak felé.  Ez egy apró gesztus amellyel megköszönitek az esküvőtökön való részvételt, azt, hogy együtt ünnepelhetitek életetek új szakaszának kezdetét.

Esküvői köszönőajándék

Amint végiggondoltam, milyen elvárásoknak kellene megfelelniük a mai vőfélyeknek, hirtelen ez az összegzés lett a vége: a mai vőfély, ha komolyan veszi a dolgát, mindenhez értenie kell. Gasztronómiához, poézishez- annak is égi és nagyon is földi változatához, mert ahány násznép, annyi ízlés. Járatosnak kell lennie a hagyományokban, a zenében, annak ódon és modern változataiban. Ha nem is éppen egy-egy művészeti ág teljességében- de valamennyire mindenképpen. S mindeközben őstehetségként kell művelnie hivatásának lényegét: az események levezénylését, valamint azoknak hangulatára a közönség oly mértékig való ráhangolását, hogy a vőfélyre bízott sokaság észre sem veszi, hogy irányítva van. Jó értelemben, persze.

 

Vőfély, ceremóniamester

Manapság egyre divatosabb a romantikus külső helyszínen megrendezett polgári szertartás. Az ilyen típusú esküvői szertartás hangulata, romantikája nem említhető egy lapon a házasságkötő teremben megtartott szertartással.

polgári szertartás, esküvői helyszín

A Kunsági Borvidék

a Duna-Tisza közén elhelyezkedő területével a legnagyobb borvidékünknek számít. A többnyire asztali borokat adó terület borai savakban, zamatanyagokban szegényebbek, lágyak. Gyakran magas a cukor és alkoholtartalmuk.

Minden menyasszony már gyerekkorától tudja, hogy milyen esküvője legyen. De ha mégsem, akkor az esküvőszervezés megkezdése előtt érdemes eldönteni az esküvőd stílusát. Cikkünkben egy régi-új stílust mutatunk be, amellyel csodálatos lehet az esküvőd.

Vintage esküvő

Február zsúfolva van ilyen névnapokkal, amikor, ha nem is éppen pinceszeren ünneplik a jeles napot, borért mindig kiszalad valamelyik férfiember a családból, aki aztán a demizsonnal a kezében be is köszön ide-oda, ha a szomszédságban mozgolódást tapasztal.
A nyári névnapok többnyire a pincefaluban zajlanak, a téliek már ritkábban, de a névnapot meg kell ünnepelni – tartja a szokás. Így volt ez azelőtt is amikor :

Újabb nemzetközi elismerést kapott a díjnyertes magyar bor

A Challenge International du Vin, Bordeaux és a londoni International Wine Challenge díjai után a Best Wine of the World 2017 borversenyen is díjat kapott a Patricius Borház aszúja – jelentette be a borház.
A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a világ negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A világ legjobb bora 2017) borversenyen – közölte a borászat csütörtökön.
 
Tökaji aszú a világ legjobb borai között

A Tokaj-hegyaljai borvidék. Fotó: Móricz-Sabján Simon

 

Ha dédanyáink korának lakodalmait és a mai, bár lagziként emlegetett, de  inkább esküvői partiként vagy fogadásként aposztrofált ünnepi eseményeket szeretnénk összehasonlítani, azt hihetnénk, hogy erre az ellentétpárok a legalkalmasabbak. Pedig dehogy. Mert a különbségek ugyan valóban nagyok, de finom ívben, egymásba hajolva vonulnak át ízléseken és divatokon, hozzáférhető lehetőségeken és eszközökön keresztül, s most éppen ott tartanak, hogy minden jelen van bennük, hagyományostól, régimóditól a legfrissebb trendig - mint az Esterházy tyúkhúslevesben  - amelynek felszínén mindig ott fénylenek az elengedhetetlen aranykarikák – a hozzávalók gazdag sokasága.

Lakodalom, lakodalmi menet