Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

RendezvényBlog

Minden ami rendezvény.

Szurok mester ismét alkotott!

Születésnap hidegtál

Isten mondja: Noé, fiam, Noé,

Kóstoljuk meg, hogy az újbor jó-é!

magyar népdal

Csípős reggelek, álmos délutánok, a nap sem erőlteti túl magasra magát, pedig, ha tudná, hogy küszöbön a Monoron hagyománnyá vált Márton-napi Újbor Ünnep! Az idei pedig sokkal, még az eddigieknél is jobban várt: világgá kiáltjuk, mint a gágogó libák Márton püspökké avatásának a hírét, hogy itt vannak és bemutatkoznak a „MONORI” oltalom alatt álló eredetmegjelölésű újborok.

Márton-napi Újbor Ünnep

Kicsi és nagy, öreg és fiatal büszkén vette tudomásul, hogy idén a monori borok az Európai Bizottságtól megkapták az új, védett nevet, az oltalmat. Komoly elismerés és kiváltság ez, hisz a bor helyi, egyedi előállítását, a szőlő feldolgozását és elkészítését, a helyi talajadottságokat ismeri el. A tájékoztatás szerint az ökológiai környezet a termőhely fekvésének, a talaj különleges viszonyának köszönhetően jelentős hatással van az ott termett szőlőből készült borok jellemzőire, amelyek sem a Duna Borrégió szomszédos területein, sem más borvidéken nem reprodukálhatóak. Ez kifejezetten az alacsony savtartalmú, alkoholban gazdag monori bornak íz- és zamatgazdagságában nyilvánul meg, amelyet a helyi talaj adottságaiból következő jellegzetes ásványi anyagoknak köszönhetünk. Jó hely ez a Monor, a bor is mennyire szereti?!

Esküvői helyszín Pest megyében

Monori Pincefalu KultPince    

Enikő és István esküvője a KultPincében

Enikő és István esküvője a KultPincében

Az esküvői meghívó alapvetően az örömteli Nagy Nap stílusát és egyben részleteit mutatja be.  Lényegében az esküvői meghívó az első közös kommunikációja jegyeseknek a család tagjai és a meghívni kívánt barátok irányába, egyben előre vetíti az esküvő hangulatát és stílusát is. Mindenképpen fontos, hogy az esküvői meghívó, ültető kártyák készítésénél már vegyük figyelembe az esküvői dekoráció, a díszítő tárgyak stílusát, hogy megfelelő harmóniát teremtsünk a násznép számára az esküvő helyszínén.

Esküvői meghívó, esküvői ültetőkártya

Romantikus esküvői helyszín Pest megye

Monori Pincefalu KultPince

Bettina és Zsolt esküvője

Esküvő, Bettina és Zsolt

 

Különleges esküvő helyszín Pest megye

Monori Pincefalu, KultPince

Zsanett és Ádám esküvője

Esküvő, Zsanett és Ádám

Manapság már nemigen látni a szőlősorok közt, vagy a hiányzó tőkék helyén vetett, palántázott zöldségnövényeket. Ámbár lehetséges, hogy vannak ott répák, paradicsomfák, tökök még mindig, csak épp a fényképeken nem látszanak, mert azok mindig simára horolt-gereblyézett pásztákat mutatnak.
Az a történet azonban, amit Csilló Mihály kántortól ismerhetünk, még azokban az időkben játszódott a pilisi szőlőkben, amikor a monori Strázsahegyen ugyancsak nem számított ritkaságnak, hogy levesbe valót is termeltek a pincék környékén.

Vadnyúl

    

Szabadtéri esküvő

Szabadtéri esküvői helyszínek Pest megye

Szakácskönyv, ami egy kicsit hippi

" Csillivill, látványos album helyett olyan kötet lett ez, amely maximálisan tükrözi az étterem (valamint Éva és András) szellemiségét és identitását: kicsit hippi, kísérletező és kockázatos. Több, mint receptgyűjtemény…sok minden mást is tartalmaz: ritkán megosztott tanácsokat azoknak, akik saját gasztronómiai vállalkozás beindításáról álmodoznak, tapasztaalatokat arról, hogy mivel jár a tervek megvalósítása, és egy csodás személyes utazás történetét. Hiánypótló, vagány és nagyon szerethető. 

Mautner Zsófi

Szakácskönyv, Fánky Föő

Szeretnétek meglepni a menyasszonyt a lánybúcsún? Ha igen akkor szervezzétek a lánybúcsút a KultPincébe és íme itt van egy indító tipp a lehetséges programra.

Lánybúcsú