Hagyományőrző gasztronómiai élmény a KultPincében

Hagyományőrző gasztronómiai élmény a KultPincében

A KultPince csapata azon munkálkodik, hogy a falusi népszokások közül a legtöbb embert megmozgató közösségi élményt nyújtó disznóvágás és az azt követő disznótor maradjon a téli időszak  közösségeket megmozgató eseménye.

Disznósajt alapanyag az abaléből

Nagy örömünkre szolgál amikor látjuk, hogy vendégeink jó része kötényt köt és  a disznó megtisztításától kezdve a feldolgozás teljes menetében részt vállal a munkában, szalonnát aprít, hurkát, kolbászt kever és tölt, de közben jó ízűen kortyolgatja a folyamatosan rendelkezésre álló forralt bort, élvezettel fogyasztja a reggelire kínált sült hagymás vért és a resztelt májat.

A bekevert, fűszerezett disznósajt gyomorba töltése

Eddig még nem foglalkoztunk a disznóvágás során az egyik hagyományosan elkészítésre kerülő termékkel, a disznósajttal. A disznósajt a kocsonyához hasonlóan megosztó ételnek számít. Magunk részéről az igazi és egyben hagyományosan elkészített, fűszerezett, majd gyomorba keményre töltött, megfelelően lepréselt és végül füstölt disznósajtot preferáljuk.

Disznósajt lezárása

Ahogy a disznósajt nálunk készül, képek, filmek és hozzávalók >>