Leírás és Paraméterek
Disznóvágás során, a szétbontást követően hamar rendelkezésre áll a friss velő. Első feladat a velő megtisztítását, lemosását és lecsöpögtetését követően, hogy rátesszük a már megdinsztelt hagymára. Úgy 5 percig kevergetve pirítjuk, közben egy kissé megsózzuk, ízlés szerint megborsozzuk. Amikor már majdnem kész piros paprikával meghintjük. Pirítás közben figyeljük a velő állagát, amely akkor jó, ha egy kissé a híg rántottára emlékeztet.
Az elkészült sült velőt, a már megpirított kenyérre tesszük, egy kis díszítést követően a disznóvágás vendégei máris fogyaszthatják. A sült velő nem túl gyakori étel az otthoni asztalunkon, így a disznóvágás kitűnő alkalom, hogy ezt a nem mindennapi ételt megkóstolhassuk. De nem feledkezhetünk meg a többi tradícionális disznótoros reggeliről sem, így a hagymás vérről, a resztelt májról és a velős rántottáról sem, amely ételek szintén nem minden nap kerülhetnek az asztalunkra.