A monori szőlősgazdák egyénileg és összefogásban is dolgoztak azon, hogy már a jog érvénybelépésének évében készüljenek Monori OEM borok.
A 2018-as évben Monori OEM közösségi bort készített a Lukácsy pince, KerBor Kft, Tápió-Vin Kft, Aranyi Sándor, Bóka János, Czégény Gábor, Csúzi családi pincészet, Kovács Endre pincészete és a KultPince. A bor elkészítéséhez technológiai hátteret a Tápió-Vin Kft biztosította, a borászati szaktanácsadó Répás László volt.
A borok megfelelő szintű bevezetésére, bemutatására és értékesítésére önálló grafikust és marketingest alkalmazott a társaság.
A KultPince csapata fontosnak tartja, hogy bor webáruházával, portáljával is hozzájáruljon a Monori OEM minőségi borok népszerűsítéséhez és a monori pincészetek bemutatásához. Hiszünk abban, hogy a egyéni pincék borai mellett helye van a közösségi minőségi bor készítésének is. Ez az a borkészítési forma ahol releváns mennyiségű szőlő, anyagi forrás, technológia és szaktudás és nem utolsó sorban marketing eszköz adódik össze és biztosíthatja a Monori OEM borok sikeres piacra lépését. A közösségi bor sikeres bevezetése mindenképpen pozitívan fog hatni az egyéni pincészetek borértékesítésére, így tovább öregbíti a Gödöllő-Monori-dombság és azon belül a Monori Pincefalu hírnevét.