fehérbor

2022. 01. 19. 18:59:37

Vince napján vincevessző is lesz a KultPince teraszán

 

22- én szombaton 10-től újra várunk Benneteket forralt borral, teával, sétáló falatokkal, lesz aranygaluska is és most kocsonyával is készülünk! Füstölt áruk közül kolbász lesz kapható! 

  Vince-napi gasztrokaland a KultPincében

2021. 03. 29. 20:12:40

Húsvéti menürendelés a KultPincétől

 

Rendelhető ételek

Hidegtálak húsvétra – (minimum 5 személyes tálak rendelhetőek):

  •  Különleges húsvéti sonka- és sajtválogatás, kétféle salátával  - 3200Ft/fő
  •  Hagyományos hidegtál - kaszinótojás, tormakrémes sonkatekercs, csabai karaj, kétféle salátával – 2900Ft/fő
  •  Választható saláták: medvehagymás tojássaláta, majonézes kukoricasaláta, franciasaláta
2020. 08. 21. 22:16:40

Augusztusi esküvő, Brigi és Martin

Esküvő augusztusban borkóstolóval

2020. 06. 28. 10:27:31

Bor Mámor Monor jóvoltából monori borok a monoriborbolt.hu választékában.

 


A Bor Mámor Monor a legújabb borkereskedés a belváros szívében. Az alap motiváció az volt, hogy olyan borszaküzlet üzemeljen Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható. A széles választékból bármelyik borkedvelő tud választani ízlésének megfelelőt. Ajándékba, vacsorához, vagy egy kellemes esti beszélgetéshez, itt minden alkalomhoz válogathatunk a kitűnő minőségű nedűk között.

2020. 05. 25. 21:32:27

Webárúházunk kínálatában az A'Capella Szőlőbirtok borai

Dunai János egyszerre érzékeny és nagyon precíz ember. Alapszakmáit tekintve szőlész-borász szakmérnök, eredetileg villamosmérnök és zenész, egyébként hangmérnök, de ilyen képzés az ő idejében nem volt Magyarországon. A borászat számára az A'Capella név (ami eredetileg hangszeres kíséret nélküli kórusművet jelent) utal a borász múltjára, illetve az Ábrahámhegy településkép részéhez szervesen tartozó kápolnákra, de szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét is, és egyben kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő borműhelyt teremtsenek.

 

Dunai János

 

„Zenei és televíziós stúdiókban dolgozva, az ezredforduló környékén fogalmazódott meg bennem először a kétely, hogy vajon akarok-e teljes mértékben alkalmazkodni a leginkább anyagi érdekek mozgatta minőségi megalkuvásokhoz. Ez irányította aztán az érdeklődésemet más, igazabb értékközvetítő, értékteremtő közeg felkutatása felé” – emlékezik a fordulatra a borász.

Az Ábrahámhegy talaja és klímája értő kezekben jó savgerincet, markáns, férfias borokat ad. Dunai János kiválóan hangszereli az adottságokat. Kedveli a kishordós érlelést, de ha kell, a tartályokat is bevonja a borkészítésbe. Fő fajtái a olaszrizling, rajnai rizling, majd a zeus és a pinot blanc, de karakteres rozét és kékfrankosból hosszan érlelt vörösbort is készít.

A birtok a 2011-es indulás óta mindössze másfél hektár. Nem a hangerőn múlik az összhangzat

Forrás elitbor.hu