kocsonya

2024. 01. 04. 19:10:54

Forralt boros barangolás a Monori Pincefaluban, KultPince

Várunk Benneteket szombaton, a KultPince étel és italkínálatával:

Forralt bor (othello fűszeres, rozmaringos fehér) és palackos bor kínálatunkkal

kisbécsi szendvics, vegán változatban is, házi aranygaluska vaníliasodóval, hagyományos sétáló falatjaink szarvaskolbásszal, sajtokkal, és KOCSONYA a készlet erejéig!

 

Forralt boros barangolás 2024

Igazi gasztrokaland vár rátok!

2022. 02. 08. 21:27:37

Egy igazán izgalmas és munkás szombati nap

Disznóvágás, borkóstolás és disznótor, közben farsangi kínálat a teraszon és késő délután 2020-as esztendő első esküvője. Munkával teli, de jó és élvezetes volt ez a szombat, köszönjük, hogy a KultPincét választottátok.

2022. 01. 19. 18:59:37

Vince napján vincevessző is lesz a KultPince teraszán

 

22- én szombaton 10-től újra várunk Benneteket forralt borral, teával, sétáló falatokkal, lesz aranygaluska is és most kocsonyával is készülünk! Füstölt áruk közül kolbász lesz kapható! 

  Vince-napi gasztrokaland a KultPincében

2019. 01. 02. 19:15:07

Kocsonya készítés a 2018. év utolsó előtti napján

 

Mi is jó kocsonya készítésének titka?

Egyszerűen a jó alapanyag, elegendő fokhagyma, és a megfelelő ideig történő főzés, ezekre van szükség a tökéletes kocsonya készítéséhez. Mivel a kocsonya készítés komoly dolog, ne feledkezzünk meg a KultPince séfjéről sem, aki vezényelte az alapanyagok beszerzését, a feldogozást és a főzést is természetesen. 

Fontos a jó kocsonyának való alapanyag

Elsődleges a porcos, csontos, bőrős sertéshús. Az sem gond, sőt kifejezetten előnyős ha van benne füstölt csülök, bőrös húsaprólék, akár bőr darabkák, füle és farka egyaránt.

2018. 05. 02. 00:00:00

Csapatépítő program, ami működik

A munkahelyi csapatoknak minél több közös élményre van szükségük, amely elősegíti a csapat közös kultúrájának kialakulását. A közösen megoldott feladatok, legyen az egy közös főzés, csapatépítő játék, disznóvágás, vagy egy közös borkóstoló, összekovácsolja a csapatot. A mindennapoktól eltérő, kihívást jelentő feladatok megszakítják a mindennapi rutint, a szokatlan feladatok kizökkentik a csapatot a szokásos kommunikációból, a figyelmet az újszerű feladatokra tereli. A közösen megoldott feladatok hatására a csapat tagjai jobban megismerik egymást, új képességek is a felszínre kerülhetnek.

2018. 03. 15. 19:02:54

Tepertő (töpörtyű) készítése házilag

Tepertő színének beállítása

Kíméletes sütés során leszedjük a zsír nagy részét, de a töpörtyű még ott van egy kevés zsírral. Itt jön a régi jól bevált módszer, ahhoz hogy szép színt és finom zamatot kapjunk, óvatosan tejet öntünk a sülő félben lévő tepertőre. Tapasztalati adat 10 kg nyers szalonnához 2 dl tej szükséges és a hozzáadott tejjel egy kicsit tovább sütjük töpörtyűt. A sütést akkor fejezzük be, amikor a töpörtyű szárazzá válik, pirosas barna színt kap (a tej hatása), felülete kemény, kopogós lesz. A kész tepertőből kell kell sajtolni a zsírt, ezt legkönnyebben krumplinyomóval oldhatjuk meg.

2017. 12. 16. 08:48:18

Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások 2018


Rendezvényhelyszín a Monori Pincefalu

Jégvirágtól Borvirágig Forraltboros Kalandozások 2018 január 13

2017. 12. 03. 00:31:26

Hogyan lesz tökéletes és rezgő a kocsonya?

Itt a tél és itt a kocsonyaszezon,

sok családnál a kocsonya a karácsony elmaradhatatlan étele.  Az igazi rezgő kocsonyának három titka van:

  • Elegendő sóban pácolt hús, csülök, köröm farok, börke, ha lehet legyen benne füstölt árú is
  • sárgarépa, fehér répa, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, babérlevél.
  • Elegendően hosszú és lassú főzési idő, hogy a zselésítő anyag kifőjjön a hozzávalókból
2017. 10. 31. 18:42:39

Bor, kocsonya, jazz koncert

Farsangi kocsonyakóstoló jazz koncerttel fűszerezve!

Ez történt 2017. február 17-én este az Európában is egyedülálló Monori pincesor legnagyobb rendezvényterme új programmal várta önöket! Az est folyamán válogatott borokat ismerhetett meg a közönség, dallamos jazzt hallgathattunk, sőt, a nedűk mellé kocsonyakóstolóval is készült a KultPince csapata!

Bor, kocsonya, jazz, KultPince

Az a’Capella Szőlőbirtok Badacsony és a KultPince saját borait Dunai János szőlész-borász mutatta be. A borokhoz hagyományteremtő farsangi kocsonyakóstolóval is készült a ház: volt kocsonya disznóságokkal, halkocsonya, füstölt húsos sertéskocsonya és májpástétomos falatkákák. A borok bemutatását a Chameleon Jazz Band Acoustic műsora kísérte.