rozébor
Borvacsora a Monor Hegyessy Lions Club vendégei számára
Lions Clubok Magyarországi Szövetség szervezésében, Koncsik István kormányzó vezetésével nemzetközi Lions csapat látogatott Monorra, hogy az egész napos tárgyalást a Monori Pincefaluban egy rövid sétával és a KultPincében egy hangulatos borvacsorával zárja le.
Rendezvényhelyszín Budapest közelében, a Monori Pincefalu szívében
Kékfrankos bozsolé a KultPince borválasztékában
Könnyű, friss gyümölcsös vörösbor, ami a színét illeti éppen csak hogy vörös. különleges borkészítési technológiával készül, amely a szénsavas maceráció. A technológia francia eredetű, kultusz kiötlője egy neves borkereskedő volt, aki egymaga építette fel azt a marketing koncepciót, amely végül evvel a technológiával készült borok karrierjét elindította. Franciaországban november harmadik csütörtökén kezdődik az újbor kiszállítása, a bozsolé, tudatosan és jól felépített marketing kommunikáció hatására a fiatalok kedvencévé vált a bor könnyedsége, frissessége okán.
Bor Mámor Monor jóvoltából monori borok a monoriborbolt.hu választékában.
A Bor Mámor Monor a legújabb borkereskedés a belváros szívében. Az alap motiváció az volt, hogy olyan borszaküzlet üzemeljen Monoron ahol kivétel nélkül minden Monori bor kapható. A széles választékból bármelyik borkedvelő tud választani ízlésének megfelelőt. Ajándékba, vacsorához, vagy egy kellemes esti beszélgetéshez, itt minden alkalomhoz válogathatunk a kitűnő minőségű nedűk között.
Webárúházunk kínálatában az A'Capella Szőlőbirtok borai
Dunai János egyszerre érzékeny és nagyon precíz ember. Alapszakmáit tekintve szőlész-borász szakmérnök, eredetileg villamosmérnök és zenész, egyébként hangmérnök, de ilyen képzés az ő idejében nem volt Magyarországon. A borászat számára az A'Capella név (ami eredetileg hangszeres kíséret nélküli kórusművet jelent) utal a borász múltjára, illetve az Ábrahámhegy településkép részéhez szervesen tartozó kápolnákra, de szimbolizálja a borkészítés kézműves jellegét is, és egyben kifejezi ambíciójukat, hogy kimagasló minőségű borokat készítő borműhelyt teremtsenek.
„Zenei és televíziós stúdiókban dolgozva, az ezredforduló környékén fogalmazódott meg bennem először a kétely, hogy vajon akarok-e teljes mértékben alkalmazkodni a leginkább anyagi érdekek mozgatta minőségi megalkuvásokhoz. Ez irányította aztán az érdeklődésemet más, igazabb értékközvetítő, értékteremtő közeg felkutatása felé” – emlékezik a fordulatra a borász.
Az Ábrahámhegy talaja és klímája értő kezekben jó savgerincet, markáns, férfias borokat ad. Dunai János kiválóan hangszereli az adottságokat. Kedveli a kishordós érlelést, de ha kell, a tartályokat is bevonja a borkészítésbe. Fő fajtái a olaszrizling, rajnai rizling, majd a zeus és a pinot blanc, de karakteres rozét és kékfrankosból hosszan érlelt vörösbort is készít.
A birtok a 2011-es indulás óta mindössze másfél hektár. Nem a hangerőn múlik az összhangzat
Forrás elitbor.hu