Strázsahegy
Céges disznóvágás január első munkanapján
Hagyomány és csapatépítés egyben, így aztán jól kezdődött az év!
A céges disznóvágás egy olyan kezdet, amely nemcsak a hagyományokat tiszteli, hanem a jövőbe is tekint. Az együtt töltött idő, a közös munka és a jó hangulat hozzájárul ahhoz, hogy a munkatársak motiváltan és elkötelezetten vágjanak neki az új év kihívásainak.
Családi rendezvény a KultPincében és a Napocska Vendégházban
Karácsony alkalmából rendezett családi rendezvény, amely első napon a KultPincében ünnepi karácsonyi ebéddel indult. A menü Szurok Gábor által készített szuper halászlé, töltött káposzta és sültek voltak. Másnapi program a délelőtti órákban a Fjord Lovas Élmények telephelyén lovaglással, állatsimogatással indult, majd innen a Szélpatkoló Sajtoldába vezetett a társaság útja, ahol a program kecskesimogatással, etetéssel indult, majd pedig az elmaradhatatlan sajtkóstolással és vásárlással zárult. Innen a nap záró programjára a társaság a Strázsahegyi Napocska Vendégházba indult, ahol karácsonyi menü várta a kirándulásban megfáradt és megéhezett csapatot.
Forralt Boros Barangolás 2025 KultPince Kövidinka sor
Forralt Boros Barangolás 2025 január 04. Monori Pincefalu KultPince
Kövidinka sor
Tök-Jó baramgolás közlekedés
Tök-jó barngolás rendevény megközelítése
Autóval: az Orbán térig. A pincék között autó forgalom nem lehetséges.
Vonattal, illetve a városból gyalogosan érkezőknek: biztosítunk ingyenes feljutási lehetőséget egy retrobusz segítségével, amely a vasútállomás és az Orbán tér között közlekedik 11-17 óra között. A vasútállomásról minden óra egészkor, az Orbán térről minden óra félkor indul, ezen két állomás között az Aldi parkolójában tudnak még le és felszállni vendégeink.
Amennyiben a KultPincéhez is ellátogatnátok, akkor itt ezen a rövid úton gyalogosan odataláltok! Ha minden lehetőséget ki akartok használni, akkor itt alvás is lehetséges a Strázsahegyi Napocska Vendégházban!
TÖK-JÓ barangolás a Monori Pincefaluban egy tök régi pincéhez
Őszies ünnepek, ősi hagyományok
Az ősz, a természet megújulásának és a betakarítás örömének időszaka, számos kultúrában ünnepekhez kötődik. Az utóbbi évtizedekben egyre népszerűbbé váltak a tökfesztiválok, amelyek vidám és kreatív módon ünneplik a természet adta kincseket, elsősorban a tököt. Ezek az események nemcsak a hagyományőrzésről, hanem a közösségépítésről és a kreativitásról is szólnak. A Monori Pincefalu vendégváró nyitott pincék közössége, ebben az évben is október 19-én, szombaton 11-18 óra között megrendezi a TÖK-JÓ barangolás a Monori Pincefaluban rendezvényét. Mivel a KultPince is tagja ennek a közösségnek, így finom borokkal, tökös ételekkel várjuk a barangolókat. Amennyiben valaki tökre elfárad a barangolás közben, ettől az évtől kezdve a Strázsahegy Napocska Vendégházban kipihenheti fáradalmait.
Présházból varázslatos vidéki vendégház
Egy présház újjászületése vidéki vendégházként
A vidék, a természet közelsége, a hagyományok őrzése – mindez vonzóvá teszi a vidéki vendégházakat. Különleges élményt nyújthat, ha egy olyan szálláshelyen pihenhetünk, amely egykoron présházként szolgált. Ezek az épületek a múlt borászatának tanúi, történeteikkel és hangulatukkal gazdagítják a vendégeink élményét.
Falusi vendéglátás a Monori Pincefaluban
A falusi vendéglátás jóval több, mint az alapvető szállásadási és étkezési szolgáltatások biztosítása, a falusi vendéglátás a hagyományos falusi környezet megőrzését, a mezőgazdaság, a hagyományos építészet és mesterségek továbbélését segítő tevékenység, amely számottevően növelheti a vidék népességmegtartó erejét
Húsvéti Barangolások képei a KultPincében
Húsvéti Barangolások rendezvény szervesen illeszkedik a Barangolások rendezvények sorába. A résztvevő pincék, így a KultPince is érzékeli, hogy egy jó ötlet alapján, színvonalas szolgáltatásokkal megtöltött kezdeményezés, amelyet érdemes és kell folytatni.
Tavasz és tavaszi gasztro a KultPincében
KultPince egy gasztroműhely a rá jellemző jellemző ételekkel, rendelkezik a jó ételek elkészítéséhez szükséges szakértelemmel és séfje a jó ételek szeretetével.
Forralt boros barangolás a Monori Pincefaluban, KultPince
Várunk Benneteket szombaton, a KultPince étel és italkínálatával:
Forralt bor (othello fűszeres, rozmaringos fehér) és palackos bor kínálatunkkal
kisbécsi szendvics, vegán változatban is, házi aranygaluska vaníliasodóval, hagyományos sétáló falatjaink szarvaskolbásszal, sajtokkal, és KOCSONYA a készlet erejéig!