Disznótor a késő őszi napsütésben

Disznótor a késő őszi napsütésben

Disznóvágás és a disznótor hangulatához az igazi tél illik

Általában örülünk a kellemes napsütéses novembernek, de nem a disznóvágás alkalmából. Egyrészt a fagyos idő nagyobb biztonságot jelent, másrészt pedig a kolbász számára az a jó ha füstölés előtt jól kifagy. Ugyanakkor legtöbbünk emlékében a disznóvágás az igazi téli időjáráshoz kapcsolódik. Ilyenkor esik jól a fogópálinka, a forralt bor.

Amikor kora reggelen még csak éppen kezd a nap feljönni, ilyenkor van igazán hideg, ekkor történik, hogy a pörzsölés után a disznó mosdatásakor jól esik a forró vízbe egy kicsit belenyúlni és a cipőben mozgatni kell az újunkat, hogy ne fázzon.  Hát úgy tűnik, hogy erre még egy kicsit várni kell, de ettől függetlenül a csapatoknak jól esik a munka és természetesen a napközbeni finomságok, a sültvér, a resztelt máj, a pecsenye hús és végül a nap koronája a disznótor.

 

Egy disznótoros reggeli: hagymás sültvér, resztelt máj, héjjában sült burgonya, velős rántotta

 

Disznótoros reggeli

 

Disznótor a késő őszi napsütésben, galéria >>