Itt a disznótoros szezon vége

Itt a disznótoros szezon vége

 

Itt a disznótoros szezon vége, a böllérek pihenhetnek néhány hónapot, a malacok növekedhetnek, hogy a következő szezon kezdetéig elérjék a vágósúlyt és újra kezdődhet a hagyományos falusi eseménysorozat, a disznóvágás és az azt követő disznótor.

Disznóvágásaink során ebben az évben is készítettünk:

Reggelit vendégeinknek, resztelt májat sült vért és velő rántottát

Pincetúra és borkóstolás a KultPince boraiból

Pincetúra és borkóstolás

Készült: rizses hurka,  zsömlés véreshurka, kolbász, sült oldalas és......

Disznótoros vacsora

Természetesen készült töpörtyű, abált szalonna...

Töpörtyű, vagy tepertő

Abált szalonna, ami nálunk toka alja szalonnából készül

És végül a desszert, az elmaradhatatlan túrófánk