Keresés
Esküvői menü
Az esküvői menük mestere, séfünk Szurok Gábor
Az esküvői ebéd és a vacsora összeállítása nem kis feladat a házasulandók számára. Az esküvői menüsor összeállításában minden segítséget megadunk, de várjuk a fiataloktól, hogy némi ízlésről szóló információkat adjanak a magukról a családról és természetesen a meghívott vendégekről. Ezen információk birtokában teljes biztonsággal mondhatjuk, hogy az esküvői menüsor összeállításában, a vendégváró fogásoktól, az esküvői ebéden, az esküvői vacsorán át egészen az éjféli ételkínálatokig, tudunk segíteni.
Ünnepi ételek ünnepi alkalmakra a KultPincétől
Rüdiger Dahlke gondolatai a táplálkozásról
Az emberiség életében mindig is központi szerepet játszott az étkezés, hiszen a különböző ételekre nem csak testünk fizikai működésének fenntartása érdekében van szükségünk, hanem mély hatással vannak lelkünkre is.
Céges partik, üzleti reggeli, céges ebéd és vacsora
Rendezvényhelyszínünk Önre vár, kérje ajánlatunkat!
Céges bulik nagyszerű lehetőséget biztosítanak, hogy egy kicsit kötetlenebb formában beszélgethessenek a kollégák, így jobban megismerhetik egymást. Az ilyen rendezvényeken, legyen az céges ebéd vagy vacsora, a kialakuló barátságos légkör segít abban, hogy jó viszony alakuljon ki a kollégák között, amely aztán jótékony hatással lesz az emberek munkakedvére is., Az igazi vidéki hangulatot árasztó pincefalu a KultPince maga és természetesen a jó borok és ételek az itt felvázolt folyamatot támogatják.
Disznótoros ételek, a májas hurka készítése, recept
Májas hurka készítés lépései
Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,
Disznótoros orja leves, recept
A karajcsont feldarabolását követően a létszámnak megfelelő méretű fazékba hideg vizet töltünk és a csontokat feltesszük főni. Ahogy a habzás abbamarad, darabolás nélkül hozzáadjuk a leveszöldségeket, ízlés szerint sózzuk, hozzá adjuk az egész borsot, egy kis fűszerköményt, babérlevelet, és a szegfűborsot. Kis lángon lassan tovább folytatjuk a főzést, amint a csontos hús megfőtt, kiszedjük a zöldségekkel együtt. A leves leszűrését követően indulhat a tálalás, mindenből szedhetünk a tányérokra, adhatunk hozzá cérnametéltet, díszíthetjük a tányért egy kis lila hagymával, piros paprikával:
Disznótoros ételek, a véres hurka készítése, recept
Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.
Disznótoros ételek, toros töltött káposzta, recept
Disznótoros vacsora szinte elképzelhetetlen töltött káposzta nélkül, mint más disznótoros étel, így a töltött káposzta is sokféleképpen készíthető, de azért van néhány fontos egyezőség is. Alapvető igazság, hogy a legfinomabb töltött káposzta disznóvágás során készíthető, amikor friss a hús és ez ad igazi intenzív ízt a toros káposztának.
Disznotoros resztelt máj reggelire, recept
Disznóvágáskor a resztelt máj reggelire, egy igazi ínyenc étel.
Általában otthon viszonylag ritkán kerül az asztalra resztelt sertésmáj, viszont a disznóvágás idején a reggeli iszogatást követően, a forralt bor hatására mindenkinek igencsak ehetnékje lesz. Amúgy egy ilyen esemény során némi időbe kerül, amíg a máj előkerül a disznóból és csak ekkor indulhat a resztelt resztelt máj készítése. Igaz, hogy a resztelt máj gyorsan elkészíthető ételnek számít, de amire elkészül, már igen csak finom falatokra éhes a nép. Így készítjük mi disznóvágás során, külön nem rendelhető!