Leírás és Paraméterek
A toros töltött káposzta készítése a savanyított káposztafejek félpuhára történő megpárolásával kezdődik, majd levélre bontjuk a fejeket. Itt fontos megemlíteni, hogy vékony leveleket válasszunk a töltelékekhez, a szép töltelékforma érdekében.
Disznóvágás során mi minden esetben a már bekevert, megfelelően fűszerezett kolbász töltelékből indulunk ki, ehhez adjuk hozzá az abalében párolt rizst és még az extra fűszereket, mivel a káposzta a főzéskor módosítani fogja az ízeket. Disznóöléskor a toros káposzta főzése üstben történik, rétegenként gyalult káposztát, tölteléket, majd ismét gyalult káposztát tesszük, közben ne feledkezzünk meg a füstölt húsról vagy szalonnáról és a fűszerekről sem, az ízek kedvéért. Amikor készen vagyunk, öntsük fel abalével a káposztát és indulhat a lassú főzés, hogy az ízek összefőhessenek.
Szükséges fűszerek: só, egész bors, köménymag, babérlevél, őrölt piros paprika, csöves szárított erős paprika