Keresés

Rendezés:

Ahogy a disznósajt nálunk készül

Információ

Disznósajt, hurka alapanyag főzése az abalében.

Az abalébe kerülnek a belsőségek ( máj, szív, tüdő lép, vese…), kisebb húsdarabok, a nyers szalonna egy része, a disznófej,. Az abalébe kerül még a tokaszalonna is további finomság készítése céljából. A magas hőmérsékleten puhára főzött alapanyagokból készül a disznótoros májas hurka, a zsemlés véres hurka, a fokhagymás, paprikás abált szalonna és természetesen a most bemutatásra kerülő disznósajt készítés is.

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznótoros ételek, a májas hurka készítése, recept

Információ

Májas hurka készítés lépései

Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,

 

Disznóvágás, az abálás lezdete, disznótor, disznótoros ételek, abálás, pincefalu, KultPince Disznóvágás, abálás, disznótor, disznótoros ételek, pincefalu, KultPince

Kívánságlistára teszem
0 Ft