Keresés

Rendezés:

Disznótoros ételek, a májas hurka készítése, recept

Információ

Májas hurka készítés lépései

Vidéki és egy kissé idősebb embereknek közvetlen gyerekkori élményként megtapasztalt esemény a falusi disznóvágás, az azzal való foglalatosság. Még emlékeinkben él, hogy nem mindenkire lehetett rábízni a május hurka készítéséhez szükséges rizs abalében történő főzését, mivel fontos, hogy rizs pörgős, és ne mászkos legyen. A rizs állaga természetesen mindig viccelődés tárgya is volt, ugratva a főzőmestert,

 

Disznóvágás, az abálás lezdete, disznótor, disznótoros ételek, abálás, pincefalu, KultPince Disznóvágás, abálás, disznótor, disznótoros ételek, pincefalu, KultPince

Kívánságlistára teszem
0 Ft

Disznótoros ételek, a véres hurka készítése, recept

Információ

Mondhatjuk, hogy a véres hurka elmaradhatatlan fogása a falusi disznótoroknak. Azonban az is igaz erre a disznótoros ételre, hogy „ahány ház annyi szokás”, így aztán létezik zsemlés, rizses, kapros véres hurka és  természetesen mindez eltérő fűszerezettséggel.

Kívánságlistára teszem
0 Ft