A monori szőlő és bortermelésről

A monori szőlő és bortermelésről

Monori Pincefalu, KultPince

Monori szőlő és bortermelés története röviden

Tudta-e Ön, hogy a Pest megyei Monoron a szőlő- és bortermelésnek több évszázados hagyománya van? A város szélén elterülő strázsahegyi pincefalu Európában is egyedülálló pincefalujában mintegy 960 pince található. A borpincék zöme jelenleg még családi igényeket szolgál, azonban már egyre többen vannak, akik felkészültek a borturizmus lehetőségeire, az igényes vendéglátásra is. 

Ugyanakkor a monoriak számára és a magyar hagyományoknak is fontos eleme volt a közös poharazgatás és a kvaterkázás, továbbra is azon leszünk, hogy a pincefalu fontos helyszíne maradjon az emberek közötti kapcsolattartásnak, a tartós barátság fenntartásának. A borospincék, így a KultPince is ehhez kiváló helyszínt biztosítanak.

MONORI ENGEDÉLYEZETT SZŐLŐFAJTÁK:

Fehér fajták:

  • Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Ezerjó, Hárslevelű, Irsai Olivér, Karát, Kövidinka, Ottonel muskotály, Olasz rizling Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Zöld veltelíni 2.rozé,

Kék fajták:

  • Blauburger, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kadarka, Kékfrankos, Kékoportó, Pinot noir, Shiraz

Monori szőlők / borok termékleírása bővebben: >>