Abalé és ami abban készül, így az abált paprikás szalonna is

Gyártó cikkszám: abált-szalonna
Elérhetőség: Információ

Az abálás a disznóvágás alapvető tevékenysége, mikor is 90 °C-fokon lassú alapos főzéssel hőkezeljük a fejhúst, a tüdőt, a szívet, a vesét, a nyelvet, a májat, bőrét, amely alapanyagául szolgál a rizses-májas hurkának, a disznósajtnak. Az abalébe kerül az a hasalja és tokaszalonna is amely alapanyagául szolgál a főtt paprikás szalonna készítésének.  Ez az étel elkészültét követően a disznóvágás utáni időszak egyik lényeges csemegéje. Végül ne feledkezzünk meg a rizses-májas és a véreshurkáról sem, amelyeknek hőkezelése szintén az abalében történik.

Kívánságlistára teszem
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Abalé és ami abban készül, így az abált paprikás szalonna is
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Az abalé funkciója még itt sem fejeződik be, hiszen van még egy étel, ami nem maradhat ki a disznótor ételválasztékából, ez pedig a toros töltött káposzta, amelynek főzéséhez szintén abalevet használunk.

Akkor lássuk, hogy nálunk hogyan készül a paprikás abált szalonna:

A puhára főtt hasalja vagy tokaszalonnát, ahogy kivesszük az abaléből, lecsurgatjuk, tálcára tesszük, kissé beirdaljuk, majd még a meleg szalonnát megsózzuk, apróra vágott fokhagymával és őrölt pirospaprikával ízlés szerint megszórjuk, és jól bedörzsöljük. Majd hidegre tesszük és néhány nap múlva, ahogy kifagyott fogyaszthatjuk ezt a nem mindennapi ételt.

Abált szalonna, paprikás főtt szalonna

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook kommentek