Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Disznótoros pecsenye, ahogy mi készítjük

Gyártó cikkszám: pe-20
Elérhetőség: Kérje ajánlatunkat!

A disznótor egyik hagyományosan készülő étele a frissen sült pecsenye.

A böllér, ahogy lehetővé válik a disznó szétbontását követően, a gazda által közölt mennyiségben többféle húsból választja ki a pecsenyének valót. Az már régi tapasztalás, hogy a friss, még testmeleg többféle hús a jó disznótoros pecsenye alapja.

Disznótoros pecsenye készítése

Leírás és Paraméterek

 A kiválasztott húsok (lapocka, tarja, a dagadó széle) felszeletelése vagy felkockázása már a konyhában történik. Mi a közel egyforma méretre történő felkockázott megoldást preferáljuk és úgy, hogy a vastagságban se legyen nagy eltérés. Ezt a műveletet a fűszerezés követi, amely nem áll másból mint só, őrölt bors és jó sok fokhagyma hozzáadásából.  A pecsenye sütése előre felforrósított zsírban történik, az elegendő zsír és a jó íz érdekében ehhez még húsos hasaalja szalonnát is társítunk. A fűszerezett pecsenyehúsokat, a felszelet hagymát, fokhagymát gerezdenként, a már felforrósított zsírra tesszük és indul a pecsenye sütése, fedél alatt.

Disznótoros pecsenye készítése

 

Disznótoros pecsenye sütése

Az elkészült pecsenyét - vagy ahogy sokfelé mondják az ebédhúst - legjobb friss kenyérrel, savanyúval melegen fogyasztani. Amennyiben van egy kis maradék, hagyjuk zsírjában megfagyni és kihült állapotában is nagyon fínom, ne is beszéljünk a sütő edény aljában található hagymás és húsos zsírról, amely igen fínom friss kenyérrel fogyasztva.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!